- Det har vært merkelige forhold i sesongen, med vedvarende kulde og stor snøskredfare. Dette kom midt i høysesongen for skigåerne, og da blir det som det blir, sier Marius Løken, leder i skredgruppa i Svolvær Røde Kors Hjelpekorps.

Hjelpekorpset har i alt blitt utkalt til syv skred, hvor de har vært i søk i fire av dem.

Les også: Tre snøras i Blåtind: Stor leteaksjon ble igangsatt

Les også: Travel påske for redningstjenesten: – Bruk sunn fornuft

Trenger flere

Både hjelpekorpset og nødetatene har fått merke utviklingen de senere årene.

- Stadig flere går ski i fjellet, og flere og flere går brattere. Sammen med snøskredfaren som har vært den siste tiden, blir dette en uheldig kombinasjon, fortsetter Løken.

På grunn av det økende trykket trenger de også flere medlemmer. Per i dag er det 43 medlemmer i Svolvær Røde Kors Hjelpekorps, hvorav 37 av dem står på alarmplan.

- Det er alltid noen som er bortreist eller står på ski en annen plass enn der hvor uhellet er ute. Vi trenger flere medlemmer for å beholde beredskapen vi har i dag, sier Løken.

- Vi må ha jevnt påfyll med medlemmer hele tiden. Nå begynner medlemsmassen å bli litt topptung på alder, og da er det greit med noen spreke folk inn, legger Thor Henrik Jensen til med et smil.

Svolvær Røde Kors Hjelpekorps søker folk av begge kjønn og i alle aldre fra 17 år og oppover.

- Veldig sosialt

Operativ leder i hjelpekorpset, Jesper Lied Thom, forteller at det både er sosialt og lærerikt å være med i hjelpekorpset.

- For min del startet det hele da jeg kjøpte meg toppturutstyr. Her fant jeg et miljø med de samme interessene som meg, og nå brenner jeg for Røde Kors, smiler Thom, som startet karrieren i hjelpekorpset for to og et halvt år siden.

Han får støtte av både Jensen og Løken.

- Det er rett og slett meningsfylt arbeid, og man lærer noe nytt hele tiden, sier Jensen, som også peker på det mangfoldet

- De fleste som er med i hjelpekorpset er glade i å gå på tur, og møtes også utenom terminlista. Sånn sett er det veldig sosialt, i tillegg til at det gir mening å hjelpe andre. Jeg kan jo knekke noe selv når jeg er på tur, og da håper jeg jo på å få hjelp selv også, legger Løken til.

Passer for alle

Hver mandag møtes hjelpekorpset for å ha øvelser, samt være sosial og finne på noe gøy.

- Vi er en gjeng som liker å ha det artig og å være aktiv. Hvis flere vil være med er det bare å ta kontakt, sier Thom.

De peker på at det er behov for alle slags typer mennesker i hjelpekorpset.

- Ikke bare dem som liker å gå på ski i fjellet. Vi er også med under blant annet VM i Skreifiske, Codstock og The Arctic Triple. Hjelpekorpset passer med andre ord for alle, legger Løken til.