To nye aktivitetstilbud til Svolvær skole

SKØYTEBANE: Svolvær skole har 60 skøyter tilgjengelig. I vinder laget de en skøytebane, men nå har de kjøpt skøytebanen til Vågan Næringsforening.

SKØYTEBANE: Svolvær skole har 60 skøyter tilgjengelig. I vinder laget de en skøytebane, men nå har de kjøpt skøytebanen til Vågan Næringsforening. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til skolestart venter to nye aktivitetstilbud på elevene ved Svolvær skole. Skolen har kjøpt en isbane, i tillegg kommer en skaterampe.

DEL

Både skaterampen og isbanen vil være åpen for all barn og ungdom, hele døgnet.

– Dette er bra og vi håper det blir en tilvekst til aktivitet for elevene på skolen. Samtidig blir det mulighet for barn og unge å bruke banene på fritiden, forteller Ronnie Maas Pedersen, rektor ved Svolvær skole.

Arbeid i forkant

Svolvær skole har kjøpt isbanen fra Vågan Næringsforening.

– Isbanen kan brukes i friminutter, samtidig legger vi opp skoletimer med aktivitet. Vi ser at det kan være utfordringer knyttet til å få på de minste klær og utstyr til å bruke banen, men det finnes aktiviteter man kan gjøre uten slikt utstyr, mener Maas Pedersen.

Utstyr som hjelmer og skøyter har skolen allerede.

Isbanen skal stå i tilknytning til 1.-7.-trinn, men nøyaktig plassering er ikke bestemt enda. Den skal være i bruk fra skolestart.

– Vi må lage et fundament av en terrasse, slik at banen kan bli skrudd fast. Jeg vil anslå at terrassen blir på 200 kvadratmeter. Det er litt arbeid som må gjøres, og derfor blir ikke banen klar før til høsten, forklarer Maas Pedersen.

Han legger til at byggingen av terrassen kan gjøres som en del av undervisningen.

– Vi tenker at å hjelpe til å lage en slik terrasse kan være en del av undervisningen i perioder. Da for elever som trenger litt annen aktivitet i løpet av en dag, forklarer han.

Les også: Markus og elevene laget skøytebane: – Her har vi lagt inn mye arbeid

Elevenes penger

Pengene til kjøpet kommer fra elvenes oppsparte midler. Dette er penger Svolvær-elevene har tjent inn via ulike aktiviteter.

– Elevrådet har hatt en prosess på skolen. Alle elevene er spurt om de vil bruke pengene sine på dette, og de har sagt ja. Dette er elevene sitt valg, forteller rektor, og legger til:

– Næringsforening har vært veldig imøtekommende. De har tilpasset prisen slik at det ble mulig for oss å gjøre denne investeringen.

– Det hyggelig at vi har fått til en avtale med Svolvær skole. Det viktigste er det ganger barna og lokalbefolkningen. Pengene vi får inn fra banen skal gå til julebelysning i Svolvær, sier Cecilie Helen Walle, leder i Vågan Næringsforening.

Lite vedlikehold

Isbanen er laget av glatt plast. På dekket kan må bruke skøyter, unntatt kunstløp-skøyter med spiss på. Rektoren forteller at det skal være lite vedlikehold med banen.

– En utfordring er at vi kan få grus og stein på dekket, det vil vi ikke ha. Vedlikeholdet blir da kosting. Vi ser også for oss at vi kan legge is på dekket om vinteren.

Skolen vil sette opp et skilt med regler ved banen.

– Vi vil sette opp et skilt som forklarer bruken av den og med noen regler, slik at banen ikke blir ødelagt. Vi håper banen varer i mange år, og at folk får brukt den, sier rektor Maas Pedersen.

Skaterampe

Skateboardrampen som står i Kabelvåg skal flyttes, i forbindelse med at det bygges ny skole i Kabelvåg. Rampen skal stå i tilknytning til ungdomsskolen i Svolvær.

– Vi vil legge til rette for at ungdommen har meningsfull aktivitet, sier Maas Pedersen.

Det er bare rampen som flyttes.

– Ungdomslos Markus Wegge har tatt initiativ til dette, gjennom Vågal Brettklubb. Markus skulle starte demontering av rampen raskt, og så vil den nok være klar til skolestart, sier rektor.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags