Vant for forslag om abonnement på skolelunsj under innovasjonscamp

Abonnement på skolelunsj: Brage, Siv Randi, Marie og Marte tror at et abonnement på skolelunsj vil gjøre hverdagen bedre for alle elevene i klassen, på trinnet eller hele skolen.

Abonnement på skolelunsj: Brage, Siv Randi, Marie og Marte tror at et abonnement på skolelunsj vil gjøre hverdagen bedre for alle elevene i klassen, på trinnet eller hele skolen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Siv Randi (13), Brage (13), Marie (13) og Marte (13) vant pris under Ungt Entreprenørskaps Innovasjonscamp.

DEL

Laget fra Kabelvåg ungdomsskole skulle bli enige om et forslag til hva som gjør hverdagen bedre for alle elevene i klassen, på trinnet eller hele skolen.

– Det vi kom fram til var et abonnement på skolelunsj, forteller ungdommene.

– Artig dag

De hadde mange gode argumenter for forslaget sitt, som blant annet mindre stress om morgenen og en substitutt om noen har dårlig råd.

– Til juryen fortalte vi hvordan noe sånt kan gjennomføres, ved at elevene lager maten selv. Maten som blir til overs kan gå til dem som trenger det, for eksempel flyktninger, og hvis vi blir sponset kan pengene som blir til overs gå til skoler i fattige land, forteller Siv Randi, Brage, Marie og Marte.

Sammen med elever fra 8. trinn på Svolvær skole, Laupstad skole og Kabelvåg ungdomsskole, hadde de en lærerik dag med Ungt Entreprenørskap Nordland på besøk.

– Det har vært en veldig artig dag. Morsommere enn vanlig skole, gliser elevene.

De andre oppdragene gikk ut på å lage ungdommens egen antimobbeplan og å lage en plan for en time med fysisk aktivitet for skolen hver dag. Også i disse to oppdragene var det lag fra Kabelvåg ungdomsskole.

Fullt hus: Elever i 8. trinn ved Svolvær skole, Kabelvåg ungdomsskole og Laupstad skole samlet seg i gymsalen ved Svolvær skole for å delta på innovasjonscampen i regi av Ungt Entreprenørskap.

Fullt hus: Elever i 8. trinn ved Svolvær skole, Kabelvåg ungdomsskole og Laupstad skole samlet seg i gymsalen ved Svolvær skole for å delta på innovasjonscampen i regi av Ungt Entreprenørskap. Foto:

Kreativ læring

Rådgiver i Ungt Entreprenørskap Nordland, Hedda Vikan Seljeseth, forklarer at de arrangerer slike innovasjonscamper for å utfordre elevene på det kreative plan og samarbeidsmessig. Under innovasjonscampen i Vågan var temaet folkehelse, og formålet var å øke elevens bevissthet, kunnskap og framtidsrettet utvikling for nettopp dette.

– Det som er så gøy med elevene er at de, i motsetning til oss voksne, tenker utenfor boksen. De har ingen begrensninger, sier rådgiveren.

Under innovasjonscampen fikk elevene utdelt oppdrag, de måtte levere en ideskisse, samt presentere forslagene sine foran juryen. Kommuneoverlege Jan Håkon Juul og kommunalsjef for oppvekst, Veslemøy Drangevåg, kåret den ene vinneren, mens kommunalsjef for samfunn, Torbjørn Ollestad og assisterende enhetsleder på lokalmedisinsk senter, Roar Syltebø, kåret den andre. Kåringen av den tredje vinneren var det frivillighetsleder Roger Olsen og folkehelsekoordinator Silje Grande Henriksen som sto for.

For å sikre faglig tyngde hadde Ungt Entreprenørskap med seg Folkehelsa i Vågan som samarbeidspartner.

– Ideskissene har elevene levert inn til kommunen, som tar med seg forslagene videre i arbeidet med ny oppvekstplan, sier Seljeseth.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken