Trenger penger for å overleve

Viktig innslag: Drillerne og Svolvær skoles musikkorps er et trivelig innslag i 17. mai-toget i Svolvær. Får de ikke pengestøtte, kan det gå mot nedleggelse av korpset.              Foto: Hugo Johansen

Viktig innslag: Drillerne og Svolvær skoles musikkorps er et trivelig innslag i 17. mai-toget i Svolvær. Får de ikke pengestøtte, kan det gå mot nedleggelse av korpset. Foto: Hugo Johansen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er på randen av konkurs og nedleggelse dersom vi ikke får inn penger.

DEL

Så klart beskriver leder i Svolvær skoles musikkorps, Stig Arne Gundersen, situasjonen korpset står oppe i.

Det er nå i gang en aksjon hvor det oppfordres til å gi økonomisk støtte til skolekorpset. Uten en slik støtte kan det bli slutt på at korpset blir et fast innslag i 17. mai-toget i Svolvær.

– Vi må gjøre noe for å overleve. Vi har tusenvis av kroner utestående, og vi har ikke råd til å leie dirigent fra kulturskolen til høsten. Dette er en alvorlig situasjon. Vi er et lite korps, fra høsten tar vi med dem som har vært aspiranter i to år, og da er korpset oppe i 19 musikere. I tillegg har vi 10 drillere. Så det er snakk om 29 barn og unge som er aktive i korpset.

– Hva skal til for å berge driften av skolekorpset?

– Vi må få inn penger for å kunne drive videre, og den eneste måten det kan skje på, er at folk bidrar med pengestøtte. Vi trenger også noen som kan påta seg jobben som dirigent på dugnad, eller i hvert fall for lavere godtgjørelse enn det vi i dag betaler til kulturskolen. Videre håper vi at tidligere korpsmedlemmer kan bli med og spille i korpset. Selvsagt skal dette først og fremst være et skolekorps, men vi vil gjerne ha med noen flere voksne også. Det vil styrke korpset. Selvfølgelig ønsker vi nye rekrutter. Får inn nok penger, og får til en dugnadsordning for dirigentjobben, så kan vi unngå nedleggelse, sier Gundersen.

På Facebook ligger denne oppfordringen til folk:

«Dette er en bønn om hjelp ...

Vi ønsker å bidra til en positiv musikalsk opplevelse i byen, men er nå i en økonomisk knipe og trenger hjelp og støtte for i det hele tatt å kunne tilby korpsets tilstedeværelse og eksistens i framtiden.

Vi ber alle som vil og kan om å gi et kjært bidrag til vår kasse slik at vi fra høsten kan fortsette med drift av korpset.

Alle monner drar. Bidrag kan settes inn på konto: 1503 46 20579»

Artikkeltags