Ungdomsbedrift syr et slag for miljøet

ReBags UB: Joakim Svartsund, Julie Linchausen Sørensen, Kaja Reiertsen og Guro Håkstad i ReBags UB. Fredrikke Linchausen Sørensen, Luiz Mietner og Mimi Alise Ravnåsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

ReBags UB: Joakim Svartsund, Julie Linchausen Sørensen, Kaja Reiertsen og Guro Håkstad i ReBags UB. Fredrikke Linchausen Sørensen, Luiz Mietner og Mimi Alise Ravnåsen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Ungdomsbedriften ReBags UB fra Aust-Lofoten videregående skole mener vi må bli flinkere til å tenke miljø og forbruk. Det vil de gjøre noe med.

DEL

Det forteller Kaja Reiertsen, som er produksjonssjef for den nystartede ungdomsbedriften.

Sammen med Julie Linchausen Sørensen, Fredrikke Linchausen Sørensen, Luiz Mietner, Guro Håkstad, Joakim Svartsund og Mimi Alise Ravnåsen syr hun handlenett av gamle klær, gardiner og duker/voksduker som ikke blir brukt.

Bærekraft og miljø

– Gjenbruk er veldig i vinden, og vi bruker alt av stoff som kan sys om til handlenett. Vi er akkurat kommet i gang med produksjonen, og så langt går det veldig bra. Vi lærer mye på veien, og må bare prøve å feile, sier Reiertsen.

Andreklassingene ved Svolvær videregående skole har valgt å vektlegge bærekraft og miljø i sin satsing.

– Vi vil slå et slag for bærekraft og informere om viktigheten av gjenbruk for at vi ikke skal bruke opp jordas ressurser. Vi vil jobbe for en bærekraftig utvikling og vektlegge FNs bærekraftsmål. Bedriften skal være bidragsyter for å tenke nytt og skape sunne verdier i dag og i fremtiden, forteller de.

Dette vil de oppnå gjennom miljøvennlig produksjon, ved å bruke gamle klær og tøv for å produsere handlenett. På sikt ønsker vil de lage også andre produkter av gamle klær.

– Vårt produkt er et lite bidrag til en grønnere hverdag. Vi håper at vi kan gjøre vårt for å få redusere forbruket, forklarer de videre.

Vil du bidra?

Nå ønsker ungdomsbedriften å komme i kontakt med folk som vil bidra.

– Hvis noen har stoff, gamle klær, duker og lignende som de ikke har bruk for blir vi veldig takknemlige. Det samme gjelder hvis noen kan tenke seg å låne oss noen symaskiner. Det er bare å ta kontakt, så skal vi komme og hente, sier Reiertsen.

Artikkeltags