– Hvis det ikke regner er vi i parken hver dag. Dette har blitt et samlingspunkt for oss, sier Lotte Henningsen (13), Ingrid Haugnes (11), Mathias Dahlberg Hope (11) og Alexander Nygård (13).

– Vi spiser frokost før vi drar hit. Også kommer vi tilbake etter at vi har spist middag, fortsetter Ingrid, som sammen med vennene sine har tilbrakt mye tid i parken ved det gamle biblioteket i Svolvær så langt i sommerferien.

Får nye venner

Onsdag kveld florerer det av barn i parken, og de forteller at de kommer hit for å gjøre triks på trampolinen, leke politi og røver, møte gamle og nye venner.

– Det er alltid folk her. Enten møter vi gamle venner, eller så blir vi kjent med nye. Forrige uke møtte vi noen fra Drammen som vi ble venner med, sier Mathias.

De er veldig glad for at parken har blitt såpass fin.

– I fjor var det flere hull i trampolinen, og nylig var det store gjørmehull her. Vi synes det er veldig bra at de har lagt ned såpass mye arbeid for å gjøre det fint her, sier barna.

Et finere bybilde

Thor Stensvold ble ansatt i Parkvesenet i Vågan kommune for tre år siden, og sørger for vedlikehold av grøntområdene og parkene. Han forteller at de i år har hatt ekstra mye fokus på å gjøre byen finere.

– Det er viktig at det ser ordentlig ut i bybildet, og vi ser at folk begynner å bruke parkene og grøntområdene med en gang det blir det. Blir gresset for langt slutter de å bruke det med en gang, sier Stensvold, som også peker på at det er hyggelig for turistene å se at det ser ordentlig ut.

Arbeidet med parken ved det gamle biblioteket ble påbegynt mot sommeren 2016.

– Her har vi gjødsla litt, klippa og akkurat fått på plass trampolinen igjen. I fjor hoppet barna hull i den, forteller Stensvold.

Tidligere greenkeeper

Men det er ikke bare her Parkvesenet sørger for vedlikehold. Byparken, Rådhusparken og området rundt Marithaugen sykehjem for å nevne noen står også på lista i sommerhalvåret.

Stensvold er utdannet greenkeeper, og jobbet på Gimsøy og Lofoten Links i flere år.

– Jeg jobba hele tiden, og bodde til og med der ute i campingvogn. Til slutt gikk jeg på en smell, forteller Stensvold, og legger til:

– Det ble litt mye da jeg egentlig bodde i Kabelvåg. Men jeg stortrives i Parkvesenet.

Hjelp fra sønnen

I år sommer har han også fått selskap av sønnen Elias Stensvold (15) som hjelper pappa med å blant annet klippe gress.

– Det er kjekt å tjene noen ekstra kroner, sier Elias.

Avslutningsvis har Stensvold-guttene en oppfordring til alle lofotinger og turister som benytter seg av grøntområdene:

– Plukk opp etter hundene deres. Det har blitt bedre litt bedre i år, men vi ser fortsatt en del når vi klipper, smiler de.

Les også:
Tirsdag åpnet ordføreren den nyrestaurerte parken i Svolvær