Men samboerparet Elisabeth Engen og Dragan Zagrecki antok allerede før de gikk ut i Lofotposten og etterlyste flere fosterhjem for katter, at det også ville utløse veldig mange nye meldinger om hjemløse katter i hele Lofoten.
Og det fikk man definitivt rett i, for de to har de siste tre ukene mottatt veldig mange bekymringsmeldinger om hjemløse katter som bør få et fosterhjem.
 

– Men vi har også fått mange henvendelser fra folk som er villige til å ta katter i fosterhjem, inntil man kan finne varige løsninger for kattene, sier Elisabeth Engen.
Hun vil gjerne at enda flere melder seg som aktuelle fosterhjem for Dyrebeskyttelsen.
Den praktiske måten å gjøre det på er å sende en e-post til Dyrebeskyttelsen Norge i Tromsø, som hun og Dragan samarbeider med. Mailadressen er «dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com».
Hun sier at man også vil plassere ut innsamlingsbøsser i Lofoten. Dyrebutikken i Svolvær har allerede en slik på plass, og det kommer en til på Lofoten Dyreklinikk i Svolvær, der man også har fått avtale om behandlingskostnader for katter som trenger til fosterhjem i Lofoten.