– Disse to Harleyene av touringmodellene Street Glide Special Edition og Street Glide Screaming Edition er voksendrømmen vår som oppfylles, sier Jan Normann fra Kabelvåg og John Bjørnar Jakobsen fra Svolvær.

De to kunne for 14 dager siden hente hjem hver sine utgaver av en eksklusiv touringmodell av Harley Davidson tunge motorsykler, der den samla prislappen er 1.057.000 kroner.

– Sykkel er hobbyen vår, men egentlig er dette litt galskap. Nei, kall det heller en besettelse! sier John Bjørnar Jakobsen fra Svolvær og Jan Normann fra Kabelvåg.  Den ene har kjørt Route 66 i USA i 2006, den andre drømmer om det.

– Vi har ikke bare slike flotte sykler nå som selv hele Harleymiljøet beundrer, men egen oppvarmet garasje til dem også. Her er alt på stell, sier de etter å ha hentet hjem syklene sine fra forhandleren i Ballangen for et par uker siden. Begge er for tiden ivrige med dugnaden under motorsykkeltreffet Harley Owners Group Arctic Chapter 2016 i Svolvær nå i langhelga.

– Jeg er sjømann og reiste rett fra Santos i Brasil til Norge og Svolvær, og videre sammen med min samboer og Harleyfrelste Ingny til Ballangen, for så å returnere hjem med nyervervelsen forrige fredag, sier Hans Bjørnar.

– Det var litt av ei reise, men da den sto i garasjen hjemme i Svolvær, var jet lag og alt annet glemt.

Også Jan hentet hjem sin nye kjæledegge på samme tid, men de visste ikke om hverandre. Og forhandleren holdt tett utad om hvem det var som skulle ha de to vakre syklene.

 

– Men da vi begge fikk vite at to Harley Davidson CVO FLH X SE skulle til Vågan, så var det veldig spesielt, sier Jan og John Bjørnar til Lofotposten.

Forkortelsen står for Custom Vehicle Original, og FLH for at det er en touringsykkel, mens X står for utformingen Street Glide. Og SE står for Special Edition for Jan sin røde sykkel og Screaming Eagle for John Bjørnar sin sorte utgave.

 

Begge syklene har 96 hestekrefter og er på 1800 kubikk. De veier 395 kilo eksklusive sine førere, og har alt av utstyr, som ABS, GPS, telefonanlegg, cruisekontroll og lavprofildekk med dekktrykkmålere for å nevne noe.

Jan, som bor i Thailand deler av året, sier at også der er motorsykkelmiljøet stort, og de gleder seg begge til HOG Arctic Chapter i Svolvær.

– Vi var egentlig litt stolte over å kunne levere ut de to flotte motorsyklene til Jan Normann i Kabelvåg og John Bjørnar Jakobsen i Svolvær for et par uker siden, sier forhandler Reidar Samuelsen i Harley-Davidson Nord-Norge i Ballangen til Lofotposten.

 

Samuelsen sier at det i hans salgsdistrikt Nordland og Sør-Troms er ganske typisk med salg av kostbare Harley-sykler. Faktisk er man i nordisk sammenheng kjent for dette.

– Spesielt mange av våre kunder kjøper Touringmodeller, som ligger høyt i pris, selv om man får en Harley-modell fra 100.000 kroner, men også oppover til rundt 600.000 kroner.

Samuelsen sier at det er mest kundegruppen over 40 år som kjøper slike dyre sykler, noe som vel er ganske naturlig av flere grunner.

– Mens dette med motorsykkel tidligere var et sommerfenomen, så har det å kjøre tung motorsykkel utviklet seg til å bli også en vinteraktivitet, bare man er skodd riktig, sier forhandler Reidar Samuelsen, som har flyttet bedriften sin midlertidig til Svolvær i anledning det nordiske Harleytreffet HOG Arctic Chapter 2016.