Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Kriss og Kjersti dra storskreien i land

Artikkelen er over 6 år gammel

Finale i «Årets gründerkvinne» tirsdag. 

- Vi er veldig spente, og gleder oss veldig. Det er stort for oss å være vinner i region nord, men det er klart at vi håper på å dra storskreien i land!, sier Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Eline T. Busch. 

Lofotposten møter de to damene hos Innovasjon Norge i Oslo sentrum tirsdag formiddag. Der skal seks finalister kjempe om tittelen «Årets gründerkvinne 2014». 

Rokkan Iversen og Busch, som for noen år siden etablerte SALT Lofoten, vant den regionale finalen og ble tidligere i år kåret til de beste nordnorske gründerkvinnene. Og slik kvalifiserte de seg til finalen, hvor de «kjemper» mot fem andre regionale vinnere.

Storprosjekt til SALT

Les også: "Blått: Rått: Rabalder"

Kanskje sjampanje-lunsj

Finalen tirsdag er en mini-konferanse med flere foredrag, tidligere vinnere og andre  fagpersoner som snakker om gründervirksomhet og beslektede temaer. Før næringsminister Monica Mæland klokka tolv i dag skal dele ut prisen til vinneren, som er kåret av en egen hovedjury. 

De to nordnorske vinnerne kan melde om rolig og spent stemning. 

- Jeg er rolig, fattet og gleder meg veldig til dette. Nå sitter vi på bakrommet sammen med de andre finalistene, sier Kjersti Eline T. Busch. 

Hvis dere vinner, da blir det sjampanje til lunsj?

- Ja, det blir det!, smiler damene. 

-40 prosent av deltakerne bør være under 40 år

Les også:

- Hardt arbeid

SALT Lofoten er blitt en mye omtalt bedrift de seneste årene, og har lyktes i å bygge opp et kunnskapsmiljø nær sagt rett i fjærsteinan. Derfra selger selskapet kompetanse, forskning og utvikling til mange aktører. Bak suksessen ligger det en enkel oppskrift: 

- Hårete mål og hardt arbeid. Det er viktig å ha en god idé, tro på seg selv, og innse at man er nødt til å jobbe hardt og iherdig med et langsiktig perspektiv. Det må til for å overleve den første vinterstormen, sier Kriss Rokkan Iversen.

Og dere selger ikke noe håndfast som fisk eller olje?

- Nei, det er kunnskap. Og vi leverer tjenester både nasjonalt og regionalt, kanskje i mindre grad lokalt, sier Busch. 

- Mange har spurt oss hvorfor har vi fått det til akkurat i Lofoten. Vi tror kombinasjonen av faglig tyngde og lokale perspektiver er nettopp nøkkelen. Vi forsker på oss selv, i stedet for å bli forsket på. Og vi er i sentrum av begivenheten, mener vi!, sier Iversen. 

Dette er årets gründerkvinner i nord!

Les også:

Lofotposten følger finaledagen, og kommer tilbake til kåringen og hvordan det går med våre deltakere senere i dag!

Kommentarer til denne saken