Tradisjonen tro blir det fyrverkerishow da man forbereder seg på å gå inn i et nytt år i Svolvær og Kabelvåg.

I Kabelvåg blir det som vanlig familiearrangement med oppmøte ved fengselsparken klokken 17.

- Vi starter med fakkeltog. I år er vi også heldige som får med oss paradetroppen som vil gå i spissen. Etter fakkeltoget vil vi møtes på torget til varm toddy, kaffe og pepperkaker, forteller leder i Kabelvåg innbyggerforening, Jens Ringstad.

Etter at pepperkaker og toddy er fortært, vil det tradisjonen tro bli arrangert et stort festfyrverkeri klokken blir 18.

- Vi satser på at det bli en fin markering. Vi har handlet inn godt med fyrverkeri, og det hele vil bli satt i sving under kyndig ledelse av John-Sverre Lorentzen. Alt er klappet og klart, forsikrer Ringstad.

I Svolvær har man dette året endret på rutinene. Her har det tradisjonelt blitt arrangert fyrverkerishow når klokken slår midnatt.

- I år arrangerer vi en mer familievennlig fellesoppskyting av fyrverkeri i Svolvær. Ta med dere familien og venner og kom på torget klokken 18 der det vil bli god utsikt mot familiefyrverkeriet. La dette bli en fin ramme rundt avslutningen av 2015, der vi ønsker 2016 velkommen. skriver Svolvær innbyggerforening på sin hjemmeside.

Ringstad i Kabelvåg innbyggerforening mener det er litt uheldig at arrangementene i Kabelvåg og Svolvær sparkes samtidig i gang.

- Det er mange fra Svolvær som har brukt å delta i Kabelvåg tidligere år. Det synes vi har vært veldig hyggelig. Slik sett kunne det vært bedre koordinert, slik at man kunne deltatt begge plasser, sier Ringstad.

Det lyktes ikke Lofotposten å komme i kontakt med Svolvær innbyggerforening.