Skiklubben har laget parkering langs «Dynamittveien»

Rita Hermansen Dahl og Lars Andreas Dahl er storfornøyd med den nye parkeringsplassen som skiklubben har laget. Her sammen med leder i KS Ski Lofoten, Stein Alsos.

Rita Hermansen Dahl og Lars Andreas Dahl er storfornøyd med den nye parkeringsplassen som skiklubben har laget. Her sammen med leder i KS Ski Lofoten, Stein Alsos. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KS Ski Lofoten har fått etablert en ny parkering på nordsida av Tjeldbergtinden, for å lette tilkomsten til skiløypene i Kongsmarka og Kabelvågmarka.

DEL

– Klubben har lenge sett behovet for lettere adkomst til våre fantastiske skiløyper i Kongsmarka og Kabelvågmarka, og har derfor tilrettelagt ny parkeringsplass langs «Dynamittveien», forteller Stein Alsos, leder i KS Ski Lofoten.

Stor investering

Etablering av den nye parkeringsplassen har kostet. Kostnaden har skiklubben tatt helt alene.

– Dette har vært en svært stor investering for skiklubben. Totalt har vi brukt 260 000 kroner for arbeidet med parkeringsplassen, sier skiklubblederen.

G. Svenning AS har utført arbeidet med å anlegge parkeringsplass langs Dynamittveien. Skiklubben har også inngått en langsiktig avtale med Opplysningsvesenets fond om bruk av arealet.

Stein Alsos og KS Ski Lofoten håper at den nye parkeringen langs Dynamittveien vil gjøre det lettere for folk å spenne på seg skiene og ta turen ut i marka.

Stein Alsos og KS Ski Lofoten håper at den nye parkeringen langs Dynamittveien vil gjøre det lettere for folk å spenne på seg skiene og ta turen ut i marka. Foto:

22 kilometer

Totalt er det 22 kilometer med skiløyper i marka.

– Skiklubben håper og tror at dette vil være svært positivt for alle som ønsker lett adkomst for å gå på ski. Løypetraseen er lagt i nye sløyfer i området, så det er bare å spenne på seg skiene ved parkeringsplassen, sier Alsos.

Skiklubben har jevnt og trutt kjørt opp løypene og forholdene ligger godt til rette for fine skiturer.

– Vi har kjørt opp løypene i 2,5 måneder sammenhengende, jeg kan ikke huske sist vi hadde så fine forhold, sier han og oppfordrer folk til å bruke marka.

– Mange tror kanskje ikke det er nok snø til å gå på ski, men det er det.

Oppfordrer til bruk

Alsos oppfordrer skigåere til å benytte seg av parkeringsplassen innerst i Kongsmarka.

– Ved utbygging av Kabelvåg skole vil være svært begrenset adkomst til skiløypene ved ungdomsskolen og skistadion. I det hele tatt, vi ønsker at folket bruke den nye parkeringsplassen.

Tour de Lofoten

Til helga skal skiklubben arrangere Tour de Lofoten. På lørdag blir det Kabelvågrennet, som er et skøyterenn, og på søndag er det Lofotrennet som er et klassisk renn.

Alsos oppfordrer både stor og små til å hive seg med på konkurransen.

– Skirennet er for alle, sier han.

Artikkeltags