Lørdag åpnet alpinbakken i Stamsund, og 500 alpinentusiaster i alle aldre hadde vært innom da man slokket lysene søndag kveld.

Torsdag åpner også Kongstind alpinsenter bakken i Svolvær. Leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch, forteller at det har tatt lang tid, mye grunnet at man har lagt rekordstore mengder snø i bakken foran denne sesongen.

– Vi har aldri lagt så mye snø som vi har gjort nå. De som besøker bakken vil se at vi har en mye bredere trase enn tidligere. I bratthenget er det nå mye mer plass, og «kløfta» er også gjort breiere for dem som ikke ønsker det så bratt. Det er fantastiske forhold. Utenfor hovedtraseen er det ganske hardt, så det er nok i traseen folk vil trives best, sier Tønnessen Busch.

Hun skryter av ildsjelen som har lagt ned utallige dugnadstimer for å gjøre bakken klar til åpning.

– Det har vært folk på vakt hele døgnet i mer enn ti døgn i strekk for å legge snø. I tillegg er det doset og heisen er klargjort. Det er et tidkrevende arbeid, sier lederen, som mener det nå er så mye snø i bakken at den vil ligge helt til neste år.

– Alt ligger til rette for en god sesong. Det er en stor glede, og utrolig stas. Vi er allerede godt i gang med treninger for de små i barnebakken. Vi er over 100 aktive utøvere, deriblant 14 voksne som går på kurs hos Jan Ivar Wiik, konkluderer Tønnessen Busch.