Overfall på Svinøya ikke mulig å påvise

Regionleder Tor-Håvard Bentzen i Lofoten sier politiet ikke har funnet noen holdepunkter for at det fant sted et overfall på Svinøya.

Regionleder Tor-Håvard Bentzen i Lofoten sier politiet ikke har funnet noen holdepunkter for at det fant sted et overfall på Svinøya. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag kveld 23. april var en ung mann av utenlandsk opprinnelse ute på en joggetur på Svinøya i Svolvær.

DEL

Etter at han oppsøkte helsepersonell, ble politiet koblet inn, og startet etterforskning ut fra de opplysninger som ble gitt politiet der og da i saken.
– Det skjedde uten at det ble innlevert noen formell anmeldelse i saken, bekrefter stasjonssjef Tor-Håvard Bentzen ved Svolvær politistasjon.
Opplysningene gjorde nemlig at politiet mistenkte at det forelå et gjengoverfall på mannen av utenlandsk opprinnelse, som snakket godt norsk.
Politiet har i ettertid etterforsket saken, og også hatt en rekonstruksjon av det angivelige overfallet på Svinøya.
– Etterforskningen har vist at det ikke foreligger noe gjeng-overfall. Folk i Svolvær kan føle seg trygge på at det ikke er noen gjengaktivitet i byen, som står bak noe overfall, sier Bentzen.
Han sier politiet ikke har lagt bort saken, da man vil ha klarlagt om det er grunnlag for å gjøre noen ansvarlig for å ha meldt fra om noe som i etterkant viser seg ikke å stemme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken