«Lysets By» har vært på ferde igjen: – Nå er hjellbelysningen komplett

NYTT LYS: Baard Nordby, Viggo Berg og Knut-Roar Johansen i styret til arbeidsgruppen «Svolvær Lysets By» er fornøyde med lyssettingen av den siste hjellen. (Steinar Jøraandstaad sitter også i styret, men var ikke til stede)

NYTT LYS: Baard Nordby, Viggo Berg og Knut-Roar Johansen i styret til arbeidsgruppen «Svolvær Lysets By» er fornøyde med lyssettingen av den siste hjellen. (Steinar Jøraandstaad sitter også i styret, men var ikke til stede) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En ny hjell ytterst på Kuba er lyssatt.

DEL

Denne uken ble en ny hjell lyssatt på Kuba i Svolvær. 250 meter kabel er trukket og lyskasterne ble skrudd opp i den ytterste hjellen.

– Det ble kjempe fint. Nå er hjellbelysningen komplett, det er en helhet der nå, sier Baard Nordby, leder for arbeidsgruppen «Svolvær Lysets By».

Lyst hele natten

Hjellene er belyst gjennom natten, fra klokka 15 til 08.

– Før var det bare svart der, nå er det mer trivelig å gå tur. Vi har også fått mange gode tilbakemeldinger, sier han.

Arbeidsgruppen har fått 150.000 kroner av Thon stiftelsen til belysning.

– Vi er veldig glad for å ha fått pengene. Dette er noe vi har tenkt på lenge, men ikke tatt oss råd til, forteller Nordby.

Framtidsplaner

I framtiden ønsker de også å ha lys på moloen i Svolvær.

– Vi tenkte også på moloen når vi nå la kabel til den ytterste hjellen. Vi kjøpte en ganske dyr kabel som er bygd for framtiden. Nå er vi også kommet så nært moloen at det er lettere også, sier lederen, og legger til:

– Om vi får det slik vi ønsker kan hele området bli opplyst. Det blir et fint skue for båtene som kommer inn, men også fra sentrum.

Nå er det lys i 4–5 hjeller og bunkersen på Kuba. I tillegg til Berghjellene. Svolvær Kirke skal også få bedre belysning.

– Vi holder på å forbedre lyssetting på kirka og har bestilt tre nye lyskastere for å gjøre lyset på spydet sterkere. Det er artig at kommunen har tatt seg råd til dette. Når de først gjorde det ble det veldig pent. Kirka tar seg godt ut nå og det er til glede for oss innbyggere, og for turister, mener Nyborg.

Svolværgeita skal ikke belyses i år. «Svolvær Lysets By» venter her på svar på søknad til Vågan kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken