Nå skal både kommunen og eierne rydde opp på Kuba: – Dette er et populært turområde

Rydder: Vågan kommune ba tidligere i vår grunneier Kuba Svolvær AS om å ta grep på eiendommen på Kjeøya. Her fra befaring i mai. Teknisk Drift-leder Svein Christiansen sier det blir gjort grep på området. Kommunen har nå også bevilget penger til forskjønning på egen tomt i området.

Rydder: Vågan kommune ba tidligere i vår grunneier Kuba Svolvær AS om å ta grep på eiendommen på Kjeøya. Her fra befaring i mai. Teknisk Drift-leder Svein Christiansen sier det blir gjort grep på området. Kommunen har nå også bevilget penger til forskjønning på egen tomt i området. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vågan kommune bevilger 200.000 kroner for å oppgradere Kuba som turområde. I tillegg lover den private grunneieren at det tas grep.

DEL

Tidligere i vår varslet kommunen grunneier Kuba Svolvær AS om behov for større opprydding på området der mange ferdes på vei ut til moloen.

– Det er stort behov for opprydding, het det da i et brev Svein Christiansen som er leder for teknisk drift i Vågan kommune.

Da lovet daglig leder Roy B. Nilssen at det vil bli tatt grep og nå har kommunen vært på ny befaring på området i juni.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på at de har en plan og allerede er i gang, sier Christiansen etter rundturen 7. juni.

I et brev fra Nilssen 12. juni slås det fast at man er i gang og at eierne ønsker å få området ryddet. Blant tiltakene er flytting av containere inn på et mer skjermet område samt at søppel, utrangert utstyr og kjøretøy fjernes.

I kommunestyrets møte mandag ble det også enstemmig vedtatt å bruke 200.000 kroner på forbedringstiltak i området.

– Dette er et populært turområde og mange tar seg en tur ut til moloen. Derfor har kommunen lagt trykk på de private eierne for å få ryddet, sier Børge Larsen i Vågan Høyre som la fram forslaget i kommunestyret.

Han legger til at også kommunen vil gjøre sitt på sine eiendommer med denne bevilgningen.

– Vågan kommune vil følge opp med å rydde der vi har tomt og eventuelt forskjønne. Det skal bli presentabelt, sier Larsen.

Teknisk Drift-leder Svein Christiansen sier man i dialog med grunneierne har lovt å ta grep med tilstanden på grusveien inn på området når det er ryddet opp. Dette blir også en del av det pengene skal gå til.

Roy B. Nilssen i Kuba Svolvær AS skriver også at siden eiendommen ble kjøpt av dem i 2006 er det kjørt bort 265 tonn stål/metall og 75 tonn annet avfall.

– Vi er meget interessert i at området i sin helhet skal se bedre ut for alle brukere, skriver han til Vågan kommune.

Les også: Kommunen vil ha ryddet opp ved populært turområde

Artikkeltags