Kjøper ny ovn

– Det er deilig: Grethe Winther-Svendsen har verksted i huset sitt i Svolvær. Med de 120.000 kronene hun får av Kulturnæringstiftelsen Sparebnk Nord-Norge kan hun investere i blant annet ny ovn.Foto: Arkiv

– Det er deilig: Grethe Winther-Svendsen har verksted i huset sitt i Svolvær. Med de 120.000 kronene hun får av Kulturnæringstiftelsen Sparebnk Nord-Norge kan hun investere i blant annet ny ovn.Foto: Arkiv Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Grethe Winther-Svendsen i Svolvær er en av kunstnerne som får en større sum av Kulturnæringsstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge. Det gir rom til blant annet en ny ovn.

DEL

– Det er deilig rett og slett. Det tar en stund før man skjønner at det er sant, sier svolværkunstneren Grethe Winther-Svendsen.
Hun får 120.000 kroner av Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.
– I hovedsak skal jeg bruke dette til en ny ovn og teknisk utstyr. Jeg håper også å få på plass å lage en flott hjemmeside, sier den utdannete keramikeren.
Hun jobber tredimensjonalt i forskjellige materialer.
– I det siste har jeg jobbet med svære krukker i porselen, og har nå verk med i en utstilling som vandrer rundt i Norden.

Stiftelsen

Kulturnæringsstiftelsen gir til sammen ni millioner kroner til over 60 prosjekter innen musikk, litteratur og visuell kunst.
– Denne gangen var det rekordmange søknader, og blant dem som har fått tilskudd er det flere spennende prosjekter som viser at Nord-Norge er et attraktivt sted å bo og virke også for dem som satser på det internasjonale markedet, sier daglig leder Bjørn Eirik Olsen.
Det er flere prosjekter og kunstnere i Lofoten innenfor feltet visuell kunst som har fått påfyll i sin investeringskassen. Det er ikke prosjekter i Lofoten innenfor musikk og film som har fått støtte fra stiftelsen i denne omgang.


HAR FÅTT I Lofoten
Røst AIR (Artists in Residence): 150 000 kr til kunstkiosk og webside. Prosjektleder: Elin Øyen Vister.
Nordnorsk kunstnersenter. Har administrasjon og galleri i Svolvær: 150 000 kr til etablering/konseptutvikling i forbindelse med overtakelse av kunstnerbolig. Prosjektleder: Svein Ingvoll Pedersen.
Kjetil Ingvar Berge, Kvalnes i Vestvågøy og London: 150 000 kr til infrastruktur i forbindelse med Midnight Sun Bar´n.
Henningsvær Lysstøperi: 100 000 kr til infrastruktur. Prosjektleder: Line Marie Jensen
Lisart Production, Skjelfjord: 50 000 kr til konsept og apputvikling ved Lisa Jørgensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags