Leiebil forårsaket en mindre trafikkulykke og flere nestenulykker uten å stoppe

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet stoppet mandag kveld en leiebil med utenlandsk sjåfør etter melding fra publikum om hårreisende kjøring.

DEL

Politiet fikk første melding om bilføreren klokken 1737 da befant bilen seg på E10 i Fiskefjorden på vei vestover.

Politiet mottok melding om at bilen hadde forårsaket en mindre trafikkulykke og flere nestenulykker.

– Vedkommende som meldte om kjøringen skulle egentlig ikke samme vei som leiebilen. Men turte ikke å slippe bilen i frykt for hva som kunne skje langs veien, så de fulgte etter bilen og prøvde å få kontakt ved å blinke med lysene og fløyte, men bilen stoppet ikke, forteller operasjonsleder ved operasjonssentralen i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson.

Melder fulgte bilen til etter Lofast der stoppet ferden for leiebilen.

– Bilen ble stoppet av en patrulje fra Svolvær etter Lofast. Bilen var blitt leid i Alta, men vi har ikke fått klarhet i om den har blitt kjørt fra Alta nå, forteller operasjonslederen og forklarer at det ikke er mistanke om rus.

Hårreisende kjøring

– Det var hårreisende kjøring. Bilføreren som meldte fra til oss og som fulgte bilen, har dashbord-kamera og filmen viser flere nestenulykker som ble unngått på grunn av at de andre trafikantene var oppmerksom, forteller han og viser til at førerkortet ble beslaglagt som følge av det politiet så i videoen.

Operasjonslederen berømmer bilisten som valgte å følge etter bilen.

– Det er stor kreditt til vedkommende. Formidabel innsats. Det er ikke vanlig at folk bidrar med så mye for å bistå politiet med å stoppe slike trafikanter, sier han og forklarer at de har satt i gang etterforskning.

– I og med at bilføreren er utenlands må vi ta det kjapt, sier han og viser til at etterforskningen blir gjort ved Svolvær politistasjon i morgen.

Artikkeltags