Denne uken har Harley-entusiaster fra over 20 forskjellige land møttes på torget i Svolvær. Og arrangementet blir hyllet opp i skyene.

– Nå har jeg tallet her. 1823 deltakere, noe som er rekordoppmøte på treff i Norden, nærmest roper en entusiastisk Knut-Bjarne Klaussen på konferanserommet som Harley Owners Group (HOG) - Arctic Chapter har leid under treffet i Svolvær. Resten av gjengen bryter umiddelbart ut i applaus. Tre års arbeid har blitt en kjempesuksess.

– Det her er klimakset av tre års arbeid, smiler en lettet Klaussen, han er Rally Coordinator og leder for HOG Arctic Chapter.

– Jeg er egentlig ganske tom i hodet nå, det har vært fem dager med lite søvn, sier en sliten, men fornøyd sjef.

Han har ledet det hele sammen med elleve andre i styret, og ikke minst med stor hjelp fra frivillige som har sørget for at treffet lot seg gjennomføre.

– Vi la lista veldig høyt og har landet godt på beina nå. På forhånd håpet jeg på minst 1500 deltakere, det overgår vi, smiler Klaussen.

Storslått parade

På lørdag formiddag var det duket for et av høydepunktene på treffet, og den aktiviteten, som for folk flest, vistes mest – motorsykkelparaden.

–At Avinor lot oss få ha rullebanen til disposisjon var helt enormt. Det ble en veldig spesiell opplevelse som gjorde mange inntrykk, forteller en stolt Klaussen, som for anledningen kjørte iført vikinghjelm.

Over 300 motorsykler stilte seg opp på rullebanen og kjørte etter hverandre i en flere kilometer lang kortesje fra Helle til Kabelvåg og så tilbake til Svolvær.

– Å bistå på paraden var en flott opplevelse for oss også. Det gikk veldig fint for seg og det var bare fin kjøring, sier innsatsleder Stig Hagen i politiet, som kjørte foran i følget og sørget for at det ikke oppsto trafikale problemer.

– Politiet gjorde en fantastisk innsats. Opplevelsen av at folk møtte oss langs veien med jubel og applaus var artig. Det hele ble spektakulært. Man følte seg litt som en filmstjerne, ler Klaussen.

Fra fjern og nær

Rekordoppmøtet på Nordic Harley Days besto av entusiaster fra hele Europa, og andre kontinenter.

– Andelen utlendinger her var vel samlet på rundt 25-30%. De har tatt turen for å få en helt spesiell opplevelse, noe de har fått. I tillegg har vi hatt full klaff med været. Tilbakemeldingene vi har fått har vært unisont positiveo og flere har gitt oss i arrangementkomiteen gaver, smiler Klaussen storfornøyd.

Enorm reklame

Treffet betyr ikke bare gode minner for deltakerne, men det gir også Lofoten som destinasjon en storartet reklame.

– Det er ikke mange steder i verden som kan måle seg med Lofoten på motorsykkel. Når man kjører motorsykkel så er det sånn at man får med seg stort sett alt. Og folk skryter uhemmet.

Klaussen poengterer at Harley-entusiastene som har kommet hit nå, deler videoer, bilder og tekst på sosiale medier, noe som gir Lofoten som turmål mye gratis reklame.

– Lokalsamfunnet her har vært fantastisk, både næringslivet, folkene, kommunen og politiet. Og det at vi har treffet her gir nok en god del tilbake, ikke minst langsiktig, skryter han.

Perfekt lokasjon

Forberedelsene til Nordic Harley Days har foregått de tre siste årene. Derfor er det ekstra godt å komme i mål på en så vellykket måte.

– Vi er så slitne at vi ikke har tenkt på om det kan bli flere ganger, men det er ingen andre steder i Nord-Norge som egner seg bedre, avslutter en strålende fornøyd Klaussen.

Arrangementet var ikke bare vellykket, det gikk også fredfult for seg.

– Vi har ikke hatt noe å gjøre eller mottatt noen klager i forbindelse med Harley-treffet, opplyser Hagen.

Country Manager Harley Davidson Nordic, sjef for Norden.