"Tre direktefly fra Svolvær til London i dag"

Foto:

En leser av Lofotposten fikk tilbud fra Tripadvisor som viste seg litt for godt til å være sant.

DEL

Med jevne mellomrom sender Tripadvisor, Expedia, Momondo og andre reisebyråer ut e-poster til sine medlemmer om det som tilsynelatende virker som fantastiske tilbud på både fly og hotell.

En tipser videresendte onsdag en e-post til Lofotposten han hadde mottatt fra Tripadvisor. Her fikk han tilbud om å reise tur/retur Svolvær – London for 4.489 kroner. Svært billig, men ikke umulig. Umulig er imidlertid fremgangsmåten selskapet planla å frakte ham til London på.

I tilbudets ruteinformasjon kommer første motsigelse. Her heter det nemlig at det både er tre daglige flyvninger fra Svolvær til London, og tre ukentlige flyvninger fra Svolvær til London. Tripadvisor påstår også at det går tre direktefly fra Svolvær til London i dag, onsdag.

Men hvilket selskap har flest direktefly mellom Svolvær og London? Jo da, det er China Southern Airlines! Men ikke nok med det: Suvarnabhumi internasjonale flyplass, som ligger i Bangkok i Thailand, er visstnok den mest populære reiseforbindelsen for mellomlandinger mellom Svolvær og Lofoten. En liten omvei via Asia, der altså.

Som de fleste vet kan ikke flyplassene verken i Svolvær eller på Leknes ta ned større fly enn Dash 8, som Widerøe opererer. Likevel hevder Tripadvisor at Air China flyr en Airbus A320 på strekningen, mens China Southern Airlines flyr den noe større Airbus A321.

Det opplyses også om at flytiden er på to timer og seks minutter, og at de fleste direktefly tar av klokken 00.50 på natta.

Hvis Lofoten en dag skulle få storflyplass er det lite trolig at vi også får en direkterute til London. Enda mindre trolig er det at ruten vil bli betjent av flyselskap fra Kina. Hvis noe viser seg litt for godt til å være sant, er det som regel det.

Artikkeltags