Gå til sidens hovedinnhold

Samler inn vel 250.000 kroner

Næringslivet i Svolvær sponser «kunstisbane»

Artikkelen er over 6 år gammel

– Fantastisk flott at næringslivet i Svolvær nå samler inn midler til en isbane i plast på torget i Svolvær.

Leder Svein Christiansen i teknisk drift i kommunen og næringsdrivende Andreas Rødsand ved torget er samstemte om dette.

Det var Svein Christiansen som foreslo en kunstisbane på torget da nytorget ble planlagt.

Faktisk ble det lagt ned fryserør og klargjort for en slik kunstisbane, men driften ville bli for dyr, så tiltaket ble aldri satt ut i livet.

– Men kommunestyret har altså allerede godkjent en isbane, da fra scenen mot vest og nord. Så den formelle søkermølla må man ikke gjennom, sier Svein Christiansen.

Forretningsdrivende og torgnabo Andreas Rødsand sier at dette blir et tilbud til unger, som vil trekke folk til torget hele året. Og når man på få dager samler inn vel en kvart million kroner fra byens bedrifter, så viser det at næringslivet i Svolvær ikke bare bruker fine ord, men følger opp med hard valuta. Det igjen betyr at man allerede nå kan bestille banen og ha den oppmontert allerede til 1. søndag i advent. En flott førjulsgave til byen.

– Jeg er kjempeglad for dette. Isbanen vil gi byens torg puls, og en flott aktivitet.

– At givergleden er så stor, betyr også at man kan kjøpe inn skøytepar og leie de ut til dem som ikke har mulighet for selv å skaffe seg dette. Kanskje kan ei idrettsforening administrere skøyteutleie, og Bykiosken på torget brukes til en slik utleiefunksjon, sier Andreas Rødsand til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken