Gå til sidens hovedinnhold

Kaller inn flere redningshunder

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredag morgen har vi kalt inn flere redningshunder, og vi vurderer fortløpende om frivillige skal settes inn i letinga etter Tore Rekkebo.

Det sier vakthavende Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland Politidistrikt til Lofotposten i forbindelse med forsvinningen til 61 år gamle Tore Rekkebo. Da søket etter ham ble innledet tidlig torsdag ettermiddag i områder ved Svolvær, var tre hunder involverte.

- Vi hadde styrker fra Sivilforsvaret og Røde Kors, Sea King-helikopter foruten politiet. Også fredag vil et bredt spekter redningsgrupper være trukket inn, sier Munkvold.

Rekkebo, som er tilflyttet Svolvær, var iført Stormbergjakke og dongeribukse da han forsvant. Han er 1.80 og har grått skjegg. Til familien har han opplyst at han skulle gå en tur til Kongsvatnet og Tjeldbergtind-området. Det skjedde formiddag torsdag.

Natt til fredag ble letearbeidet konsentrert om området ved Lille Kongsvatn siden svake mobilpeilinger tydet på at den savnede var i dette området. Klokka 00.20 forlot Sea King-en til Bodø fordi man mente at det aktuelle området var finkjemmet. Redningsmannskaper til fots drev søk ei stund ut over natten.

Torsdag kveld hadde man fløyet et firemannslag til Dronninga ved Vestre Nøkkvann som søkte ned mot lavvannet igjen. Et annet firermannslag var klar til avgang til Hans Meyerfjellet, men denne aksjonen ble avlyst. Til sammen var cirka 35 med i letearbeidet.

Les også: Leteaksjon etter savnet turgåer

Les også: - Fanget opp signaler fra den savnetes mobiltelefon

Kommentarer til denne saken