«Røst» er tilbake etter at ferga kjørte i kaia

Fredag kunne bilferga «Røst» innta sambandet til Skrova og Skutvik igjen, og vikarferga «Hamarøy» gå til eget samband Lødingen-Bognes.

Fredag kunne bilferga «Røst» innta sambandet til Skrova og Skutvik igjen, og vikarferga «Hamarøy» gå til eget samband Lødingen-Bognes. Foto:

– Vi har fått utbedret alle påleggene etter skaden, og «Røst» er fredag i gang med rutefarten fra Svolvær til Skrova og Skutvik.

DEL

Driftssjef Reidar Waage i Torghatten Nord bekrefter fredag formiddag overfor Lofotposten at bilferga «Røst» har gjenopptatt rutefarten mellom Svolvær-Skrova, og Svolvær-Skrova-Skutvik.

Bilferga ble skadet da den skulle legge til kai i Skrova på 17. mai, og braste da inn i fergekaia slik at den indre porten fikk skader, og ferga måtte tas ut av sambandet.

Les også: Kapteinen sa stopp. Matrosen ga full gass. Så smalt det

I mai er alltid verftene i hele landet opptatte med vedlikeholdsoppgaver, men Lofoten Sveiseindustri i Svolvær forbarmet seg over rederiet og tok oppdraget.

Utbedringen av fergeporten uten at man trengte å skifte den helt ut lot seg gjøre, og i tråd med tidsplanen kunne verftet friskmelde ferga denne uka, og fredag ble «Røst» igjen satt inn i fergesambandet, i tråd med tidsplanen.

– Vi har fått utbedret alle pålegg som Sjøfartsdirektoratet påla oss etter at ferga ble skadet 17. mai i Skrova, sier Waage.

Reserveferge i dette sambandet etter uhellet 17. mai har vært bilferga «Hamarøy», som nå fredag gjenopptok sine oppgaver i riksvei-sambandet Lødingen-Bognes.

Driftssjef Reidar Waage sier han nå er gått ut i barselpermisjon, og inntil september vil Reidar Fredriksen i Torghatten Nord virke som driftssjef i rederiet, og ha kontakt med mediene.

Les også: Ferga kjørte i kaia

Artikkeltags