Svolvær lufthavn stengt etter mindre uhell med et lite fly

DEL

Tirsdag ettermiddag var Svolvær lufthavn stengt etter et mindre uhell med et lite fly, det forteller lufthavnsjef Bjørn Opsahl. Han kan ikke si noe om hendelsesforløpet, men sier at havarikommisjonen er varslet om hendelsen.

– Det er ingen skade på personell i flyet, sier Opsahl.

Neste fly som har planlagt landing ved lufthavnen er flyet fra Bodø klokka 22. De som skulle lande på lufthavnen fra Bodø klokka syv, ble flydd til Leknes og busses til Svolvær.

– Vi har tauet inn flyet og flyplassen er åpen. Jeg snakket nettopp med Widerøe, og de klarte ikke omdirigere syvflyet hit. De hadde forventet en lengre stenging og det ble for kort tid, sier Opsahl.

Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, forteller at to av deres maskiner som skulle lande ved lufthavnen måtte omdirigeres etter hendelsen.

– Det ene har akkurat returnert til Bodø nå fra Leknes. Den neste maskinen skulle gå fra Bodø til Svolvær og Røst, for å returnere til Bodø igjen. Passasjerene på denne flygingen transporteres til Leknes med buss. Vi måtte følge den beskjeden vi fikk først. Lufthavnen åpnet før de forutså. Vi måtte ta hånd om våre passasjerer og få flest mulig inn og ut, sier Solli.

Artikkeltags