Improvisasjonsteater: – Man må være litt kjapp i replikken, og det kan bli veldig mange morsomheter av det!

Gjengen på improvisasjonsteater lover god stemning lørdag.

Gjengen på improvisasjonsteater lover god stemning lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fredag og lørdag inviterer Svolvær Byteater, Hælsikes kvinnfolk og Humorkameratene til workshop i teaterimprovisasjon. Det hele kulminerer i forestilling på Anker Brygge lørdag kveld.

– Improvisasjonsteater handler rett og slett om å leke seg på gulvet og tørre å slippe seg løs. For de fleste er dette litt utenfor komfortsonen, men jeg synes dette er kjempekult siden det foregår uten manus. Alt blir tatt på sparket, forteller Hanne Kilvær Eilertsen.

På arrangementets Facebook-side heter det at deltakerne vil lære å bruke sin fantasi gjennom lekbetonte teknikker og øvelser. Kursholderne er improskuespiller Sveinung Næss og musiker Bendik Lund Haanshus fra Powerimpro fra Trondheim.

– Man må være litt kjapp i replikken, og det kan bli veldig mange morsomheter av det, sier Kilvær Eilertsen.

Og for å vise hvor impulsive de kan være får publikum bidra til å velge emne og stikkord under forestillingen lørdag.

Publikum kan velge stikkord som Sahara og Sennep, og skuespillerne må da bygge en historie som innebærer de tingene. Vi håper det kommer mange og ser på lørdag kveld. I fjor ble det en kjempesuksess, og folk syntes det var fantastisk gøy. Vi håper dette kan bli en greie vi kan gjøre litt oftere. Det krever tross alt ikke øving, ler Kilvær Eilertsen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken