Jakob (11) krasjet i steinura på vei hjem fra badetur

Skrubbsår i panna: Badeturen til Jakob (11) endte i steinura: - Det er ikke et bra rykte for Svolvær om mange barn skader seg, forteller 11-åringen.

Skrubbsår i panna: Badeturen til Jakob (11) endte i steinura: - Det er ikke et bra rykte for Svolvær om mange barn skader seg, forteller 11-åringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jakob Birkeland Johansen (11) utnyttet finværet søndag med å ta seg en tur på badestranda under fjellet. På vei hjem skled sykkelen utenfor den smale stien, som var blitt løs etter alt regnværet og Jakob endte i ura med sykkelen oppå seg.

DEL

– Jeg var sammen med tre venner på stranda, men to hadde blitt hentet og den siste syklet hjem litt før meg, så jeg syklet hjem alene, forteller Jakob Birkeland Johansen (11) fra Svolvær.

På vei bort til stranda syklet han langs hvitstripa på E10, på tilbaketuren valgte han å sykle på utsiden av autovernet langs med stien.

– Jeg syklet langs veien utover, men synes det var så mange som kjørte her, og fort, så jeg fant ut at det var mest trygt på denne siden, forteller Jakob, og viser til stien på utsiden av autovernet.

Sykkelen skled

Knappe 200 meter før gang- og sykkelstien starter, ved nedkjørselen til Multebærholmen, merket Jakob at dekket på sykkelen skled av stien. Massene var løse etter regnfallet fredag og lørdag.

– Sykkeldekket begynte å skli, slik at jeg datt og fikk sykkelen over meg, forteller Jakob. Om lag en meter ned fra stien havnet han i en lite seljetre som har vokst opp mellom steinene.

– Jeg har det ok nå, forteller han og viser fram ei panne med skrubbsår, hender med skrubbsår og en plastret side av magen som ble oppskrapet i fallet.

Jakob fikk lirket fram telefonen og ringt foreldrene da uhellet var ute.

– Vi hadde vært på Du Verden og spist og var på vei hjem. Vi var kommet til Circle K da Jakob ringte og skrek om hjelp, forteller pappa John Inge Johansen.

Brukte hjelm

Da foreldrene kom fram til ulykkesstedet fant de guttungen med sykkelen oppå seg.

– Han satt nedi ura med sykkelen oppå seg og gråt, forteller John Inge.

Han har selv brukt badestranda som unge, men mener ferdselen da og nå ikke kan sammenlignes.

– Det var ingen turisme da, det var en helt annen tid, sier han og slår fast at det bør komme en gang- og sykkelsti til den populære stranda.

Lokale foreldre har nylig tatt initiativ til å jobbe for nettopp dette: Kjemper for å gjøre badeplassen mer tilgjengelig

– Det er enormt mange i regionen som sykler og vi trenger både gang- og sykkelsti på Ørsnes og på Laupstad, men også her.

Far og sønn er begge glad for at hjelmen var på.

– Det var bra at jeg brukte hjelm, og jeg var heldig som landet på et lite tre. Hvis andre faller er det stor sannsynlighet for at de faller på steinene, og det er mye mer alvorlig, forteller Jakob.

Les også: Caroline (35) og Kristin (40):- Det er på høy tid at det blir en sikker gangvei til badestranda

Dårlig rykte for byen

Pappa John Inge er glad for at det gikk så bra som det gikk.

– Tenk hvis han falt med ansiktet først, han kunne jo fått grenene inn på øynene. Vi var mange som var skjelven etterpå, for å si det sånn.

Jakob var rimelig sint etter at han hadde kommet seg på beina igjen.

– Han var sint når han kom opp og sa at han ikke skjønte hvorfor det brukes penger på asfalt andre plasser, plasser hvor ingen er.

Jakob er klar på hva han mener om at det ikke går an å ferdes til badestranda på en trygg måte.

– Det er dumt at det ikke er en skikkelig vei. Det er mange barn som sykler her. Det er ikke et bra rykte for Svolvær om flere barn skader seg her, sier den uheldige 11-åringen.

Artikkeltags