Bruker advokatfirmaets kundeparkering til snødeponi

Artikkelen er over 1 år gammel

Advokathuset Robert Robertsen i Svolvær er skuffet over noen som blokkerer kundeparkeringen hans med et digert snødeponi.

DEL

I flere titalls år har advokathuset Robert Robertsen hatt kundeparkeringen sin på samme sted, nemlig ut mot Storgata vis-à-vis Blåsenborg-huset.

– Jeg måtte for noen år siden sette opp skilt som viste at dette var privat parkering for advokathuset vårt, etter som folk flest tok til å parkere der hele dagen, sier Robertsen.

Snødeponi

Han viser til at det nå i vinter har skjedd noe helt spesielt, nemlig at kommunen eller deres kontraktører eller gårdeiere i nærområdet har tatt i bruk kundeparkeringsplassene til å legge opp et enormt snødeponi, helt inn til husveggen på bygården vår. Snødeponiet dekker hele området, og er på det meste nærmere fem meter høyt. Dette må være gjort med hjullaster.

Advokat Robert Robertsen sier ingen har avtalt dette med han som grunneier, og han er overrasket over at noen tar seg slik til rette.

Har du hatt kontakt med Vågan kommune om saken?

– Ja, jeg har snakket med driftsleder Svein Christiansen i teknisk drift, men verken han eller maskineiere jeg selv har kontaktet, vedkjenner seg dette deponiet, men noen har tatt seg til rette der.

– Da gata ved siden av er kommunal, var det mest nærliggende å anta at det var kommunens egne maskiner, eller private maskinfirmaer kommunen har leid for å rydde området, som sto for bragden. Men Christiansen benekter dette overfor meg.

Skiltet

Kan noen ha misforstått noe her?

– Skiltet på veggen viser tydelig at dette er ei privat parkering, så noen har hatt frekkhetens nådegaver da de gjorde dette.

Hva bør skje nå?

– Jeg vil be den som står bak om å fjerne dette snødeponiet. Å anmelde saken ønsker jeg ikke ennå å gjøre, så la oss håpe dette ordnes opp i. Det vil før eller senere komme for en dag hvem som er ansvarlig.

– Å legge snøen i slike mengder inn mot murveggen av bygningen kan påføre veggen skader, sier advokat Robert Robertsen på telefonen fra Oslo.

Ikke kommunen

– Vi har gått en runde med våre mannskaper, og det er ikke dem. Heller ikke noen av de private som kommunen leier inn for rydding i byen på vegne av kommunen, sier leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune.

– Synderen befinner seg nok blant dem som rydder for private gårdeiere i området, så advokat Robert Robertsen må selv undersøke dette. Vi har sjekket ut våre. Hvem som har gjort dette vet vi ikke, sier Christiansen.

Artikkeltags