En ny æra i Kongstinden

Debut: Amelia Karlsen (7år) kjørte renn for første gang. Alle foto: Trond Schultz

Debut: Amelia Karlsen (7år) kjørte renn for første gang. Alle foto: Trond Schultz

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter et opphold på 27 år arrangerte Svolvær Alpinklubb igjen terminfestet slalomrenn i Kongstind Alpinsenter, og det med hele 141 deltakere.

DEL

Svolvær Alpinklubb har igjen befestet sin selvsagte plass på alpinkartet i Nord-Norge. I helgen arrangerte klubben, etter 27 års opphold, atter renn i Kongstinden.

Lørdag ble det kjørt slalom, mens storslalomrenn ble avviklet søndag. Over 140 deltakere fra Sortland, Narvik, Ankenes, Harstad og Svolvær konkurrerte under flotte forhold i bakken.

Enormt engasjement

Sist det ble arrangert et terminfestet renn i Kongstinden, i 1989, var det Jan Ivar Wiik som satte ut portene, og samme mann hadde fått oppgaven i helgen.

- Det er opplagt at vi nå ser en ny æra for alpinsporten i Svolvær. Og særlig når jeg tenker på de folkene som driver klubben i dag. Engasjementet er enormt, og jeg må bare si at jeg av og til lurer på hvor de henter energien fra. Dugnadsinnsatsen er formidabel, og mange stiller opp når vi trenger hjelp, smiler han.

- Er det mye som har endret seg i forhold til å avvikle renn?

- Det er stort sett akkurat som det var før. Noen regelendringer har det jo vært. Nå bruker man enstavsporter, mens man brukte doble porter før. Avstandene mellom portene har også endret seg, men mye er likt. Når det gjelder selve arrangementet, så fungerer det på samme måte, forklarer Wiik.

Veteranen har sett mange gode alpinister vokse opp i bakken i Svolvær. Flere av dem havnet i toppen av resultatlistene i Nord-Norge, og noen hevdet seg meget godt nasjonal. Grethe Strøm vant NM-gull i utfor for senior i 1996 og 1998, og kombinasjonen i 1998.

- Vil vi få se nye toppalpinister fra Svolvær?

- Ja, det er bare å se på resultatlista. Det er flere som hevder seg allerede. Slik alt er tilrettelagt nå, og med det store engasjementet, så vil vi også få gode alpinister. Det kreves mye trening og oppfølging av talentene, og det å reise på renn er viktig, smiler han.

Talenter

En som kan bli en god alpinist i fremtiden, er Amalie Karlsen (7 år) fra Hopen. Hun kjører for Svolvær Alpinklubb, og stilte lørdag for første gang til start i et terminfestet renn. Amalie kjørte løypa på 56 sekunder, og det var hun godt fornøyd med.

- Det var artig. Jeg var veldig spent i morges, og jeg var nervøs da jeg stod på startstreken. Men jeg fikk det godt til. Det gjelder å passe på å komme nær porten, og så konsentrere seg om å kjøre fort. Det gikk veldig bra. Jeg klarte alle portene uten å falle. Nå er jeg bare glad, sier hun.

Amalie forteller videre at hun trener to ganger i uken, og hun stortrives i klubben.

- Snart skal jeg reise til Narvik for å kjøre renn der, smiler hun mens en velfortjent pølse medbrød finner veien til magen.

En viktig dag

Leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Tønnessen Busch var også glad etter at rennet lørdag var over.

- Vi har virkelig jobbet på for å få dette til, og det er viktig for oss at det igjen blir arrangert renn i Svolvær. I de to-tre siste årene har vi reist på renn andre steder, sett og lært, og nå har vi gjennomført det første rennet. Det at vi har fått vei til bakken har vær avgjørende, og så må jeg rette en stor takk til alle som stiller på dugnad, smiler en fornøyd alpinleder.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken