Flere forbedringer i alpinbakken

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir gjort flere forbedringer i Kongstind Alpinsenter foran den nye skisesongen.

DEL

Blant annet er parkeringsplassen ferdig utvidet, kan Christian Størmer i Kongstind alpinsenter fortelle.
– Det blir plass til dobbelt så mange biler som det var da veien inn til bakken ble åpnet. Det betyr at vi kan akkompagnere over 100 biler. Det er gull verdt, både for oss og de besøkende. Vi hadde altfor få parkeringsplasser i utgangspunktet, forteller Størmer.

Større skiområde

I tillegg blir det gjort endringer rundt heisbua, slik at det ikke blir nødvendig med like mye kunstsnø i området for å benytte seg av skiheisen.
– Vi skal modellere bakken slik at den blir flatere. Det vi gjør da er å fylle jord i området, slik at man enklere kan gli inn til heisen, fortsetter Størmer, og legger til:
– Vi har kjøpt ganske mange nye hengere til heisen, slik at flere kan benytte seg av den samtidig.
Antall lyspunkter i bakken blir tilnærmet doblet. Dette vil sørge for at det blir bedre lys hvor det er lys fra før, men det vil også bli satt opp flere lyspunkter hvor det ikke har vært lys tidligere.
– Vi har laget noen nye traseer, og det er fjernet mye skog, slik at det er omtrentlig dobbelt så mye plass nederst i bakken som det har vært tidligere. Det er ryddet for skog ved den gamle hoppbakken. Der har det vært umulig å kjøre på over 10 år, men nå blir det mulig.

Venter på kulda

Snøkanonanlegget er klart til å tas i bruk, så fort kong vinter kommer med frost og minusgrader.
– Vi krysser fingrene og venter på kulda. Vi er klare til å legge snø så fort som mulig, med mindre frosten kommer den siste uka før jul, sier Størmer.
Slutten av januar har i alle år vært normal åpningstid, selv om mange er av en annen oppfatning.
– Det har faktisk bare skjedd en gang siden 1972 at heisen har vært åpen før jul. I år kom det ikke natursnø før mars, men året før åpnet vi 15. januar. Det håper vi at vi klarer også i år, avrunder Størmer.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags