Etter ei intern avstemning blant personalet på Narvesen tilbake i mars ble det klart at Svolvær alpinklubb ble de heldige mottakerne av softispengene i år. For hver solgte softis gikk 50 øre til «softisfondet», og på forhånd var målet å selge hele 55.000 softis.

– Man må ha litt hårete mål, men vi var ikke i nærheten av å nå det salget, sier Sørslett, og legger til:

– Godværsdagene er spesielt viktige og på de beste dagene selger vi mellom 500 og 1000 is. Uheldigvis har det vært for få av de dagene i sommer.

Runder opp

I tillegg overtok de driften av Narvesen på Amfi i april, og satsingen på begge stedene har vært en medvirkende faktor til nedgangen i softissalget på torget. Likevel har det vært et jevnt sig av softisspisende kunder gjennom hele året.

– Per torsdag 15. september har vi solgt 24877 softis. Noe som tilsvarer 12438 kroner og 50 øre i «softisfondet», oppsummerer kioskdriveren.

Når Bjørn Kirkhaug fra Svolvær alpinklubb får høre beløpet får han ikke sagt så mye.

– Jøss, utbryter Kirkhaug.

Før han får sagt noe mer kommer Sørslett med en gladbeskjed av de sjeldne.

– Ettersom vi syns det var et litt lavt beløp sett opp mot utgiftene det er å drive et alpinanlegg, så har vi valgt å runde opp til nærmeste 10.000. Så da får dere 20.000 kroner, smiler «softiskongen» som opprinnelig er fra Gravdal.

– Det høres jo veldig bra ut, sier en fornøyd Kirkhaug, og forteller at det er kjærkomne midler i kassen.

– Klubben er rimelig blakk for tiden. En pengegave som dette er ren bonus som kommer veldig godt med når vi gjør klar for ny sesong, utdyper Kirkhaug.

– Jobben de gjør er veldig viktig for mange. Pengene vi gir er lite med tanke på utgiftene de har på maskiner og utstyr, skryter Sørslett.

Avhengig av reparasjon

For en vellykket skisesong må tråkkemaskinen repareres.

– Vi er helt avhengig av at den er i orden. Uten den får vi ikke kjørt snøen fra snøkanonene utover. Så pengene går nok direkte til det, forteller Kirkhaug.

Selv om snøen ikke har kommet ennå, er det mange utøvere som tørrtrener gjennom sommeren.

– Vi har en gjeng på 50 stykker som trener til den kommende skisesongen.

Og et av sesongens høydepunkter kommer allerede i november.

– Klubben reiser ei uke til Levi i Finland. Turen blir avsluttet med verdenscupåpning i alpint den 13. og 14. november, forteller han.

Til nå er 44 utøvere påmeldt turen, hvor de blant annet skal få møte og hente inspirasjon fra det norske landslaget.