Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 30 år med Harley-syklene

Flyttet Harleybutikken midlertidig til Svolvær

Artikkelen er over 5 år gammel

I 30 år har Reidar Samuelsen vært forhandler for Harley Davidson motorsykler. Det markerer han med stuntet å flytte butikken og verkstedet midlertidig til Svolvær.

Reidar poengterer at han ikke skal legge ned driften i Ballangen. 30 års god drift med både motorsykler, snøscootere og ATV-er i Ballangen har skapt seks til syv gode arbeidsplasser.

HOG Arctic chapter

– Faktisk er det en spesiell anledning til denne flyttesjauen, nemlig arrangementet Harley Owners Group Arctic Chapter 2016 – med medlemmer fra hele Nord-Norge står som arrangør for.

– Dette omtales som nord-Skandinavias største og mest spektakulære motorsykkeltreff, og det er ingen overdrivelse, sier han.

Og nettopp jubilanten Reidar Samuelsen fra Harley Davidson Nord-Norge i Ballangen har en sentral rolle i dette, da han har deltatt i selve planleggingen de siste tre årene.

– For å kunne etablere et HOG Chapter må man ha en forhandler som støtter klubben, en såkalt «sponsoring dealer», og denne rollen er det Harley Davidson Nord-Norge som har, understreker Reidar Samuelsen.

Svolvær

Både butikken og verkstedet flyttes midlertidig til Svolvær.

– Vi har leid lokaler på den nye brannstasjonen i Svolvær. Her vil vi ha tre mekanikere på jobb under hele HOG-treffet for reparasjoner og service.

 

– Mange av deltakerne kommer langveis fra. Både Italia, Spania og Tyskland vil bli representerte, og de skal jo tilbake den lange veien også, så et verkstedtilbud er godt å ha på plass i Svolvær.

– Dessuten vil om lag 200 entusiaster legge ut på tur helt til Nordkapp etter at selve HOG-treffet er over i Svolvær. Derfor er det viktig at syklene er i teknisk orden, så derfor har vi tatt både verksted og deler med oss til Lofoten, sier Samuelsen.

Les også

En av fire i hele verden

 

Harley Europa

Nye Harley-modeller venter på å bli vist fram, og deltakere fra Harley Davidson sitt hovedkontor i Europa vil bistå med demokjøring onsdag ettermiddag.

– Om været blir bra er ikke 2000 besøkende uoppnåelig for Harley Owners Group Arctic Chapter i Svolvær, som i tre år har planlagt dette, og gjør en fantastisk dugnadsjobb for å lykkes, sier Reidar Samuelsen.

Hans firma er forhandler for Nordland og Sør-Troms, og har den høyeste markedsandelen av alle forhandlere i Norden innenfor sitt salgsdistrikt. Han selger også mange svært dyre sykler, og spesielt Touringsykler med prislapp opp mot en halv million og noen helt opp til 600.000 kroner.

 

Rekruttering

– Men de billigste starter på rundt 100.000 kroner, og nå kan yngre krefter mellom 18 og 24 år få kjøpt nedgraderte sykler inntil 50 hk, takket være et utstyrs-kit som Harley Davidson leverer. En slik nedgradert Harley kan da registreres og kjøres med A2 sertifikat fra 18 års alder, sier Ole Mathias Samuelsen.

Dette tror han kan åpne for økt rekruttering til motorsykkelmiljøet blant de unge.

Les også

– Her blir det stor folkefest

 

Det sosiale

– Vi ønsker å lage et Harley-treff som kan bli enda bedre kjent over hele Europa, og en møteplass for Harley-entusiaster fra fjern og nær. Vi vet at Lofoten trekker folk. Og med et program stappet med god musikk og naturopplevelser kan ikke dette bli annet enn suksess, sier den engasjerte Harley-forhandleren og 30-årsjubilanten Reidar Samuelsen fra Ballangen til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken