Alpinistene fornøyde etter sesongdebuten

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Svolvær skiklubb deltok med 29 utøvere i helgas alpine konkurranse i Harstad.

- Vi er fornøyde med både innsats og deltakelse. Vi deltok med løpere fra 6–7 år og opp til 16 år. Noen var bedre forberedt enn de andre, gjennom deltakelse både på treningsleir i Levi sent i høst og noen i Bardu i romjula. Vi hadde deltakere som ikke hadde fått teste skiene denne sesongen, men likevel la de inn høy innsats. Jeg har ikke resultatlista tilgjengelig i bilen, men vi ser ikke så mye på resultatene nå. Det er innsats og viljen til å kjøre godt som betyr mest, sier Trygve Bjørgaas, som er trener og sportslig leder i Svolvær skiklubbs alpingruppe.

I Harstad deltok over 100 alpinister. Av disse var det altså 29 løpere fra alpingruppa i Svolvær. De viste stor innsats og sikret seg noen pallplasser gjennom flere gode enkeltprestasjoner.

- Også de yngste løperne gjorde det svært bra. Disse kjører uten plassering. Også her ble det vist mye talentfull kjøring, sier Bjørgaas.

- Vi trenger litt flere treningstimer på ski. Nå vet jeg det jobbes iherdig i Kongstinden alpinanlegg. Vi håper det blir nok snø lagt og utkjørt slik at vi kan ta bakken i bruk til kommende helg. I tillegg til at vi må ha snø i traseen, må vi også sikre traseen slik at løperne kan kjøre tryggest mulig, sier Bjørgaas.

Om fjorten dager er det nye utfordringer for alpinistene fra Svolvær. Da skal de delta på Sortland hvor det blir kjørt tre disipliner: slalåm, storslalåm og super-G.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken