Nylig startet arbeidet med overbygget over Lofotgata fra AMFI og over til Clas Ohlson i Svolvær.

Overbygget innebærer at blant andre leketøysbutikken Ringo må bytte lokaler. Daglig leder, Kristine Fremnes, har allerede startet flyttesalget, men fortsatt ikke når eksakt flyttedato blir.

– Det har blitt en del forskyvninger. Planen var egentlig i slutten av juni. Men vi vet at det blir i løpet av sommermånedene. Fristen er i midten av august. Da er det påbegynnelse med selve overgangen, og da må vi være ute, sier Fremnes.

Vegg i vegg

Hvor de nye lokalene til leketøysbutikken blir, har Fremnes imidlertid et klart svar på.

– Flere butikker på senteret skal sikkert stokkes litt om på, i tillegg til at noen skal inn i det nye bygget. Vi skal inn i lokalene som Shoeday har i dag, sier Fremnes.

I dag ligger Shoeday vegg i vegg med barnebutikken Lille Bille i 2. etasje på AMFI i Svolvær.

Fremnes driver også Lille Bille, og har gjort det siden desember 2015.

– Planen er å slå butikkene sammen. Vi skal blant annet slå ned veggen, sier hun.

Gleder seg til flytting

Fremnes forteller videre at det kun er positive tanker rundt det å skulle bytte lokaler på Ringo-butikken.

– Jeg tror det blir deilig. Jeg føler at dagens butikk er litt for stor. Det er for smått i Svolvær til å drive en såpass stor leketøysbutikk, sier Fremnes, og peker på at flyttinga også innebærer at Lille Bille får større lokaler og blir en større barnebutikk.

Siden 2015 har Lille Bille hatt en kjempevekst ifølge Fremnes. Året hittil har også vært veldig bra på Ringo omsetningsmessig.

– Nå tror jeg det kommer til å bli enda bedre. Nå skal det bli to på jobb hele tiden og full kontroll, sier Fremnes, og legger til at det ofte har vært kun en på jobb på Ringo og Lille Bille fram til nå.

Hun peker også på at kontorarbeidet blir lettere.

– Ved å slå sammen butikkene slipper jeg ekstra regnskap. I tillegg har vi gjort en del nedbemanning, som fører til at vi sparer penger på lønnsutgifter, avrunder Fremnes.

Les også: Ny butikk med barneklær åpner fredag