Christian-Ivar gjør det vanskeligste innenfor sitt felt: - Man kan ikke ombestemme seg

Ny utstilling: Christian-Ivar Hammerbeck er aktuell med ny kunstutstilling i Svolvær kunstforening sine lokaler.

Ny utstilling: Christian-Ivar Hammerbeck er aktuell med ny kunstutstilling i Svolvær kunstforening sine lokaler. Foto:

Fram til 26. mai har kunstneren Christian-Ivar Hammerbeck utstilling i Svolvær kunstforening sine lokaler på kaikanten.

DEL

Dette er kunstnerens første separatutstilling i Lofoten – til tross for at han har hatt hus i Digermulen siden 1992 og bodd i Lofoten periodevis siden da.

Opprinnelig er Hammerbeck fra Hamburg i Tyskland.

Vanskelig teknikk

Hammerbeck er en såkalt ren akvarellkunstner – og ifølge Hammerbeck er det nokså sjelden. Akvarellteknikken er nemlig en av de vanskeligste maleteknikkene man kan bruke.

– Jeg begynte med akvarellteknikken allerede i barnehagen. Den er ekstremt vanskelig, fordi man ikke kan ombestemme seg underveis og male over – slik man kan med annen maling. Man må ha en klar visjon på hva man skal male allerede før man starter, sier Hammerbeck.

Han har i mange år latt seg inspirere av naturen i Nord-Norge, og mange av motivene på bildene hans er nordlys og fjell. De to-tre siste årene har kunstneren imidlertid begynt å male mer abstrakt kunst. Utstillingen på Svolvær kunstforening kombinerer begge.

Trives i Lofoten

Ifølge Hammerbeck er Lofoten et ypperlig sted å bo for en kunstner – både på grunn av inspirasjonen man kan få og naturen, men også på grunn av det kunstneriske miljøet.

– Jeg synes det er veldig interessant å være en del av det, sier han.

Han forteller at han er glad i å reise for å få kulturelle inntrykk, men at det alltid er godt å komme hjem til Lofoten igjen.

– Etter ei uke må jeg tilbake til Digermulen, sier han og ler.

– Jeg kommer fra en by hvor det bor 2 millioner innbyggere, mens det i Digermulen bor 150 innbyggere. Nå har jeg blitt vant til å ha det litt roligere.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags