Har strikket gave til nyfødte i ti år

Oddny Aleksandersen og Jorunn Halden fra Vågan Husflidlag sammen med helsesøster Hilde Rolandsen.

Oddny Aleksandersen og Jorunn Halden fra Vågan Husflidlag sammen med helsesøster Hilde Rolandsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Husflidslaget i Vågan har strikket opp mot tusen babysokker til nyfødte vågaværinger siden 2008.

DEL

I 2008 bestemte medlemmene av Vågan husflidslag seg for å få opp oppmerksomheten rundt laget i forbindelse med det som den gang var 30 årsjubileet deres.

– Vi pønsket ut dette som en gimmick i forhold til jubileumsåret, også har det bare fortsatt. I fjor leverte vi ifra oss over 100 par, forteller Oddny Aleksandersen som er medlem av husflidslaget.

opp mot 100 par

Gjennom årenes løp har det blitt noen sokkepar.

– Vi strikker vel mellom 80 og 100 par i året. I januar leverte vi 54 par, forteller Jorunn Halden som også er med i Vågan husflidslag.

Babysokkene blir strikket av medlemmene, tovet og levert til Familieenheten i Vågan kommune som tar sokkene med seg på hjemmebesøk.

Hjemmebesøk

– Først reiser jordmor på hjemmebesøk. Det skjer to-tre dager etter hjemkomst fra sykehuset. Så reiser vi helsesøstrene ut innen to uker etter fødselen, og da har vi med oss et sokkepar, forteller helsesøster Hilde Rolandsen.

Hun forklarer at gaven blir godt tatt imot.

– Vi synes det er artig å ha med, og folk setter pris på det, forklarer helsesøsteren.

Hun kan også fortelle at det, gjennom årenes løp, har blitt en vane for helsestasjonens ansatte å ta med seg et sokkepar i bagen når første hjemmebesøk står for døren.

Setter laget på kartet

Når det begynner å minke i beholdningen gir helsestasjonen beskjed til sokkeansvarlig hos husflidslaget som setter strikkerne i arbeid med å produsere mer.

Skal vi tro husflidslagets representanter er sokkeprosjektet kommet for å bli.

– Dette kan jo være med på å sette husflidslaget på kartet, slik at vi kan få flere medlemmer. Vi har som plan å fortsette og strikke til nye vågaværinger. Det er en hyggelig ting å gjøre, forteller damene.

Artikkeltags