Stenger fiskedisken: – Det er mange grunner til det

Stengt: Coop Extra i Svolvær valgte mandag denne uka å stenge fiskedisken i butikken.

Stengt: Coop Extra i Svolvær valgte mandag denne uka å stenge fiskedisken i butikken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Coop Extra i Svolvær har stengt fiskedisken i butikken. Tilbudet kan være avviklet for godt ifølge regionsjef.

DEL

Siden mandag denne uka har det stått «stengt» på fiskedisken på Coop Extra i Svolvær. Regionsjef i Coop Extra, Bjørn Tore Restad, forklarer at det er en helhetsvurdering som ligger bak avviklingen.

– Det er mange grunner til at vi har stengt fiskedisken. Akkurat denne uka er det på grunn av mangel på kompetente folk og sykefravær, sier Restad.

Flere årsaker

Han forklarer at tilbudet med fiskedisk ble tatt videre etter at Coop Mega ble til Coop Extra i Amfi, men at dette ikke er et konsept som Coop Extra i utgangspunktet har.

– I tillegg er det store krav til kompetanse og myndighetskrav for hygiene. Vi må fornye oss for å være på høyde med disse kravene, og da kommer også spørsmålet om avdelinga må pusses opp, legger han til.

Restad peker også på at det har blitt en trend med ferdigpakket fisk, og at dette er noe yngre folk gjerne foretrekker.

– Da kan de se på pakken hvilken type fisk det er, hva pakken veier, hva den koster og få veiledning om hvordan den tilberedes, sier han, og legger til;

– Vi har leverandører som skjærer beinfri filet av fisk, og på Coop Extra Leknes leveres det for eksempel ferdigpakket fileter fra Tromsø. Fisken kommer rett fra egne fiskebruk som leverandøren har. Den pakkes der og sendes direkte til oss via kjølekjeder. Vi har hatt stor suksess med ferdigpakket fisk både her, i Tromsø og i Harstad-området, forklarer han.

– Med vemod

Er fiskedisken i butikken nedlagt for godt?

– Mye tyder på at vi stenger den for godt, men endelig beslutning vil skje i løpet av den nærmeste uka.

Hvilke reaksjoner har dere fått fra kundene?

– Det har vært forbausende lite reaksjoner, men noen negative tilbakemeldinger har vi fått. Sånn vil det alltid være. Fiskeavdelingen ved Coop Extra i Svolvær har vært godt drevet og har hatt et godt renommé langt utenfor Vågans grense. Det er med vemod at den eventuelt legges ned permanent, sier Restad.

Spar Storøya i Svolvær skal, i lys av nyheten om nedleggelse av fiskedisken på Coop Extra, styrke sin satsing på fersk fisk.

– Vi har hatt de fleste sortene fersk fisk, men har roet litt ned i perioder. I lys av det som nå har skjedd, planlegger vi å styrke satsingen på fersk fisk ytterligere. Vi har hentet lokalt hele tida, og det ser ut som tilgangen blir god framover, sier daglig leder Marti Heimly til Våganavisa, som først omtalte saken.

Artikkeltags