Han er FK Lofotens nye trener

Nestleder i FK Lofotens styre, Tor Vidar Olsen, sammen med klubbens ferske trener, Øyvind Rodahl.

Nestleder i FK Lofotens styre, Tor Vidar Olsen, sammen med klubbens ferske trener, Øyvind Rodahl. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag kveld kom styret i FK Lofoten til enighet med Øyvind Rodahl. Han blir klubbens trener i 2015-sesongen.

DEL

Rodahl har signert en ettårskontrakt med FK Lofoten, som rykket ned til fjerdedivisjon tidligere i høst.
– Øyvind har vært i vårt søkelys tidligere, men har ikke hatt anledning. Han vet hva som skal til: Han har mye og god erfaring som spiller, men bare trenererfaring fra aldersbestemt nivå. Vi føler oss likevel trygge på at han er treneren som kan føre oss dit vi vil, sier styreleder i FK Lofoten, Frank Johnsen.
FK Lofoten ønsker å gjøre oppholdet i fjerdedivisjon så kort som mulig, men Johnsen understreker at det er like viktig for klubben å bygge opp et lag primært bestående av lokale spillere.
– Vi ønsker ikke fokus på pendlere. Jeg skal ikke si at det ikke blir å skje, men vi ønsker lokale spillere, slik at vi kan ha en treningsgruppe som fungerer fire dager i uka og som vi vet hva står for, fortsetter Johnsen.

Spillergruppa positive

FK Lofotens styre har hatt en åpen dialog med spillergruppa underveis, og ifølge Johnsen stiller de seg svært positive til Rodahl som klubbens nye trener. Rodahl har i en årrekke spilt for laget i hvitt og blått.
– Vi har sett etter en trenertype som vi vet har fotballforståelse, og som samtidig er disiplinert. Vi ville ha en type som guttene synes det er trivelig å være på trening med, samtidig som de har klar forståelse av hvem som er sjef, understreker styrelederen.

– Vi er veldig fornøyde

Har styret satt krav til sportslige prestasjoner?
– Det har vi i utgangspunktet ikke gjort, men vi har en avtale som innebærer en bonus ved opprykk. Vi har signert en ettårskontrakt som vi i utgangspunktet ønsker å forlenge.
Flere kandidater ble vurdert i trenerjakten, deriblant tidligere FK Lofoten-trener Terje Hansen, som ledet laget de tre siste serierundene av 2014-sesongen.
– Han tilfredsstiller kravene vi har til en trener, men vi synes de økonomiske betingelsene han stilte var for høye, og vi valgte derfor en annen løsning. Vi ver veldig fornøyde med vårt valg, og det er godt å være ferdig med denne fasen, avrunder Johnsen.

Det har ikke lykkes Lofotposten å komme i kontakt med Rodahl.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags