Gå til sidens hovedinnhold

William Hakvaag og Åge Alekandersen spiller sammen igjen

Skal feire avskjeden for 40 år siden

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag møtes de på samme scene, Åge Aleksandersen og William Hakvaag.

Begge er i dag midt i 60-årene. Åge er fortsatt i gang med Sambandet, mens William ga seg i 1980.

Det er fellesskapet ingen kan ta fra de to musikerne. Åge Aleksandersen hentet i 1971 inn William Hakvaag fra Svolvær som ny sologitarist i det som utviklet seg til å bli legendariske Prudence. Nå skal det lages en storstilt tribute i kulturhuset i Namsos for å markere at det er 40 år siden bandet hadde sin avskjedskonsert – den gang uten William.

– Jeg hadde på det tidspunktet skilt lag med Åge og de øvrige i Prudence. Jeg kunne ikke møte til avskjedskonserten fordi jeg hadde fått meg noe så sjeldent i bandsammenheng som fast jobb, sier William Hakvaag som i en mannsalder var daglig leder ved Nilsson VVS  i hjembyen.

Hvordan havnet du i Namsos?

– Jeg hadde en kompis, Kåre Skjevik som spilte slagverk. Faren med samme navn var journalist i Lofotposten og fikk jobb i lokalavisen i Nord-Trøndelag. Kåre Junior var med da Prudence ble startet i 1970, og ringte i januar året etter for å tilby meg jobb.

Og der ventet en dans på roser?

– Der ventet et tildels utfordrende turneliv med dårlige biler på elendige veier. Å sitte i en varebil i 36 timer, uten varmeapparat på tur til Haugesund, er jo litt spesielt. Men det gikk greit. Da jeg forlot fordi jeg syntes turnelivet tok på, skiltes vi som venner. Terje Tysland overtok som sologitarist etter meg. Det hendte at Åge og Terje røk i toppene etter andre harde bilturer, sier William Hakvaag.

 

– Tida i Prudence var intens, og minnerik. Vi hadde den gangen Stein Ingebrigtsen med som gjestevokalist. Og de øvrige i bandet var på et høyt nivå. Ikke minst gjelder det Åge Aleksandersen selv, som skrev de fleste melodiene. En av disse, «Takk te dokk», ble spilt under avskjedskonserten i 1975. Nå på fredag skal vi spille den igjen.

 

Hvilke tanker gjorde du deg da du reiste sørover i 1971?

– Jeg la jo ut på eventyr, uten at jeg hadde den ringeste anelse om hvilken vei dette bar. Du kapper jo de fleste fortøyninger i livet – på godt og vondt.

Hva er rock?

– Det er en type musikk som har store porsjoner rytme og intensitet. Du sitter ikke i ro og lytter, du må bevege deg. Da min datter Camilla var liten jente følte hun dette, uten at hun hadde anelse om hva dette var. Jeg vil påstå at jeg var eksponenten for den glade rocken, sier William som mener at det er mer pop og beat vi praktiserer her i Norge.

 

William Hakvaag har markert seg i en rekke sammenhenger når det gjelder musikk, og anses som en meget habil gitarist etter årene i Zoo, Hazle, WillWest, Beat Coads, Outlaws, Jenny & Kosmonautene og St. James. Han var med da Outlaws ga ut den første stereosingelen i Norge i 1967.

Kommentarer til denne saken