Gå til sidens hovedinnhold

Stig har funnet gammelt skip: – Er det noen som kjenner til det?

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Stig Tobiassen overtok Montygården i Svolvær i 2006 fant han et gammelt håndlaget seilskip på loftet. Nå lurer han på om noen kjenner til dets historie.

– Ankeret er laget av bly som er banket til, og ellers er det preget av masse små detaljer. Det er et klassisk og flott skip, sier Tobiassen, som synes det er leit at han ikke kjenner til historien.

– Jeg har spurt litt rundt omkring angående skipet, uten å ha fått noen svar. Nå håper jeg at det finnes noen der ute som kjenner til skipet.

Mye historikk

Tobiassen kjøpte Monytgården i 2006, og solgte igjen i 2016. Før den tid var det Gullsmed Jakobsen som eide gården. Gården har også rommet kafe og restaurant i sin tid.

– Det er knyttet mye historikk til Montygården, og dermed er det vanskelig å si hvor gammelt skipet kan være. Men det var mange som hang der i sin tid, og hvis noen i generasjonen over meg har peiling på hvem som har laget det, når det er laget eller hva som helst rundt skipet, hadde det vært artig å få vite, sier Tobiassen.

Restaurering

Enn så lenge har Tobiassen seilskipet stående i galleriet sitt i Kirkegata i Svolvær.

– Jeg er ikke i stand til å restaurere det selv, så enten får jeg selge det eller gi det til et museum. Før den tid håper jeg selvfølgelig på noen svar, sier Tobiassen, og legger til at det i selve skipet ligger massevis av originalt tauverk for den som eventuelt måtte ønske å restaurere skipet.

Kommentarer til denne saken