Gratis hundeposer: - Fire av de 15 stasjonene er lite brukt, så de vurderer vi å flytte

Gratis hundepose: I april i fjor fikk  F.v. Eskil Dahl Olsen og Joakim Haugen jobben med å skru opp de 15 stasjonene med gratis hundeposer rundt om i kommunen . Foto: Øystein Ingebrigtsen

Gratis hundepose: I april i fjor fikk F.v. Eskil Dahl Olsen og Joakim Haugen jobben med å skru opp de 15 stasjonene med gratis hundeposer rundt om i kommunen . Foto: Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor ble det plassert ut flere stasjoner med gratis hundeposer rundt om i kommunen.

DEL

Når våren melder sin ankomst, er det mer enn krokuser og løvetann som kommer til syne. Også vinterens ekskrementer fra våre firbente venner dukker opp.

I fjor ble Vågan kommune spurt om å bli med på et prosjekt som kunne hindre hundeskit langs veien. Det ble de med på.

Kommunen ble spurt om å delta i prosjektet av Tikspac, og i fjor monterte kommunens menn opp 15 stasjoner med gratis og nedbrytbare hundeposer.

– Prøveprosjektet går over to år. Vi kjører ferdig prøveperioden før vi bestemmer oss for en løsning, forteller leder for Teknisk drift i Vågan kommune, Svein Christiansen.

Godt brukt

Han kan fortelle at enkelte stasjoner er godt brukt.

– Vi har folk som kjører rundt hver uke for å etterfylle poser, og som sørger for at det ikke går tomt noen steder, sier han.

Likevel er det enkelte stasjoner som blir brukt sjeldnere.

– Fire av de 15 stasjonene er lite brukt, så de vurderer vi å flytte. Vi ønsker jo at de skal bli brukt, så da vil vi flytte dem nærmere til dit folk ferdes, og der det er et større behov, sier han.

Biologisk nedbrytbar

Tikspac- posene er et mer miljøvennlig alternativ til de tradisjonelle hundeposene. I tillegg er de gratis.

– Man skal benytte seg av posene ikke bare fordi man får dem gratis fra kommunen, men også fordi posene er biologisk nedbrytbare. Noe som betyr at de danner ikke mikroplast eller annet søppel, forteller markedsdirektør i Tikspac Sonja Johannessen.

Hun mener posene er et tilbud til alle. Ikke bare hundeeiere.

– Dette er et flott tiltak fordi det er en service til innbyggere og besøkende, slik at man kan holde det rent, forklarer Johannessen og oppfordrer andre utenom hundeeiere til å hjelpe til.

– Andre grupper kan bruke av posene for å hjelpe til med å holde det rent og trivelig, når andre ikke har tatt opp etter dyrene sine.

Samtidig oppfordrer hun hundeeiere til å forsyne seg med poser fra stasjonene.

– De er gratis, så man kan jo ta med seg et par i lommen og ha i reserve, foreslår hun.

Tikspac er plassert:

Svolvær:

Ved Leirskolen

Ved Kongsvannet

Langs E10 i Osan

Ved torget

Ved Amfi

På Svinøya

Kabelvåg:

Ved ungdomsskolen

Ved Kong Øysteins Hall

Ved torget

Henningsvær:

Ved moloen

Ved torget

Ved Bryggehotellet


Artikkeltags