Gå til sidens hovedinnhold

Siste film med Hobbiten

Artikkelen er over 6 år gammel

Premiere på den siste filmen i Hobbit-trilogien.

Kinoen i Svolvær har onsdag norgespremiere på "Femhærsslaget" som avslutter serien med filmer om Hobbiten. Filmene har regi av Peter Jacson og er bygget på historien skrevet av J.R.R. Tolkien.

Femhærslaget er avslutningen på eventyret om Bilbo Lommelun (Martin Freeman), Thorin Eikenskjold (Luke Evans) og reisefølget av dverger. Ved å kreve tilbake sitt hjemland fra dragen Smaug, slapp de en dødelig kraft ut i verden. En rasende Smaug lot sitt sinne gå utover de uskyldige innbyggerne i Langsjøby. Besatt av den gjenkrevende skatten ofrer Thorin vennskap og ære. Bilbo må ta farlige og desperate valg når han prøver å snakke Thorin til vett, men den største faren ligger foran dem. Ukjent for alle, bortsett fra trollmannen Gandalv den grå (Ian McKellen), har fienden Sauron (Christopher Lee) sendt en arme av orker i et snikangrep på Ensomfjellet. Mens mørket vokser må rasende dverger, alver og mennesker bestemme seg – samle seg eller bli knust. Bilbo kjemper både for sitt eget og sine venners liv i det episke Femhærslaget. Midgards skjebne hviler på deres skuldre. Med Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Hugo Weaving m fl.
Les anmeldelse av filmen hos Avisa Nordland: Mesterlig eventyr

Flyselskapet Air New Zealand har laget en sikkerhetsvideo som vises før avgang som er tungt inspirert av Hobbiten og universet til Tolkien:

 

Kommentarer til denne saken