– Hvorfor gjøre som alle andre, tenkte vi. Vi ville finne på noe eget, sier Karina, som er fra Svolvær.

Lørdag formiddag troppet hun og Carl, som er fra Nordmøre, opp i bunaden og trosset vind og kulde for å bli viet av ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst, i Kongstind.

– Helt fantastisk

– Det var en fantastisk opplevelse i et utrolig fint vær, og kan egentlig ikke beskrives. Jeg fikk ikke med meg så mye av det Eivind sa på grunn av bryllupsnerver, ler Karina, og legger til;

– Det er ei utrolig utsikt der oppe, og vi liker godt å stå på slalåm. Mamma brukte å sole seg på Appelsinsteinen, så her har jeg vært mye opp igjennom årene. Sånn sett var dette et naturlig sted.

Hennes nye ektemann er enig.

– Vi visste at vi ville ha et vinterbryllup og at vi ikke ville ha det i kirka. Da ordføreren og kommunen sa vi kunne gjøre det på denne måten, måtte vi ta sjansen. Det var helt utrolig der oppe, sier Carl.

Med seg i vielsen hadde Carl og Karina forlovedene sine, og noen få tilskuere til.

– Det var ikke så mange som visste om det. Vi hadde vel bare fortalt det til en åtte-ni stykker, så det kom som et sjokk på de fleste, ler Karina, og legger til at de ønsket et koselig og intimt bryllup.

Bryllupsdag i bakken

Carl og Karina har vært sammen i 17 år, og forlovet i de 15 siste.

– Dette var med andre ord på tide, ler Carl, og legger til at det er godt å endelig være gift.

Sammen har det nye ekteparet en sønn på 14 år som er medlem i Svolvær alpinklubb. Carl og Karina er aktive foreldre, og stiller opp på dugnad og i skistua når det trengs. Begge har et forhold til stedet, og resten av bryllupsdagen tilbrakte de i alpinbakken.

– Etter vielsen var det av med bunaden, og kjøring i bakken til den stengte. Vi hadde et fantastisk vær og føre, og de som hadde vært med tråkkemaskinen i bakken hadde gjort en fantastisk jobb, sier Karina.

Kvelden ble avsluttet på Ni Hao sammen med forlovedene.

– Det var en veldig koselig dag. Storfamilien kommer oppover i mai i sønnen vår sin konfirmasjon. Da møtes vi alle, smiler Karina.

Sin andre vielse

Eivind Holst synes det var stor stas å få vie brudeparet på nettopp Kongstind.

– Det var veldig kjekt å stå med utsikt over hele Svolvær å gjennomføre seremonien. I tillegg var det fint vær og vi hadde ski på beina. Det var jo litt artig, ler ordføreren, som lørdag gjennomførte sin andre vielse.

– Det var dog min første utenfor rådhuset. Det kan jo fort bli en sak i forhold til vær og vind, men det gikk veldig fint i går. Det var fine forhold i bakken og lett å ta seg til der vi var, sier Holst.

I likhet med brudeparet tilbrakte også han resten av dagen i alpinbakken.

– Vi kjørte ned og signerte de nødvendige dokumentene, før det ble noen runder i bakken ja, ler Holst, som møtte brudeparet i bakken flere ganger etter seremonien.

– Jeg ønsker dem all lykke videre!