Sjåføren fjernet skiltene og forlot bilen etter trafikkulykke: - Tyder på at noe kriminelt har skjedd

Bilmysterium: En hvit stasjonsvogn forlatt og delvis kamuflert av mose og lyng i grøfta ved E10 til avkjøringen til Helle gård øst for Svolvær skaper hodebry for politiet.Foto: Knut Johansen

Bilmysterium: En hvit stasjonsvogn forlatt og delvis kamuflert av mose og lyng i grøfta ved E10 til avkjøringen til Helle gård øst for Svolvær skaper hodebry for politiet.Foto: Knut Johansen

Artikkelen er over 3 år gammel

I opptil flere dager har et bilvrak ligget nærmest totalskadd, uten skilter og delvis kamuflert utfor veien ved flyplassen i Svolvær. Det kan tyde på kriminell adferd, mener politiet.

DEL

Lille julaften fikk politiet melding om en bil forlatt i veikanten like ved innkjøring til Svolvær Lufthavn. Da hadde bilen allerede vært etterlatt der i opptil flere dager.

– Det er tydelig at bilen har vært der i hvert fall ett døgn, kanskje flere, forteller politiførstebetjent Line Lysvold ved Svolvær politistasjon.

Les også: Slipper å sone

Lovbrudd

– Det har tydeligvis skjedd en trafikkulykke, men det er ikke meldt fra om ulykken, hverken til oss eller ambulansetjenesten. Det er høyst uvanlig og attpåtil ulovlig etter vegtrafikklovens § 12, fortsetter Lysvold.

Ifølge politiets teori har bilen kjørt østover, mistet veigrepet og kjørt av veien. Den har så snurret 180 grader rundt og havnet på jordet rundt fem meter utenfor veien. Bilen var dårlig skodd med tre vinterdekk uten pigger og et sommerdekk.

Les også: Basketak med kniv på mottak

I tillegg til at skiltene var skrudd av var bilen delvis kamuflert av mose og lyng. Flere av vinduene var knust og bilen er for vrak å regne etter politiets observasjoner. Det var ingen blodflekker eller andre personskader i eller rundt bilen.

Politibetjent Pernille Kristensen og førstepolitibetjent Line Lysvold

Politibetjent Pernille Kristensen og førstepolitibetjent Line Lysvold Foto:

Tyder på kriminalitet

Den manglende varslingen og tilstanden på bilen slik den framsto under etterforskningen, finner politiet svært mistenkelig.

– Vi mistenker at det har skjedd noe kriminelt i tilknytning til trafikkulykken, opplyser Lysvold.

– Det kan være snakk om rus, mangel på førerkort, kjøring uten registreringsnummer eller andre lovbrudd, skyter politibetjent Pernille Kristensen inn.

Les også: – Vi brukte nødvendige maktmidler

For å komme til bunns i saken håper politiet nå på hjelp fra publikum.

– Vi vil gjerne ha tips om hvem som eier bilen og hva som har skjedd. Om noen sitter inne med opplysninger som kan belyse saken bes de ringe politiet på telefonnummeret 02800, opplyser Lysvold.

Artikkeltags