Er du abonnent kan du dele tilgangen til familien din. Trykk her!

På en dag som startet regnfullt, var det bare å finne frem barnevogna, løpeskoene, sykkelen og en god dose motivasjon, og benytte seg av et variert løypetilbud tilpasset alle. Lofotpost-tråkket for syklistene, Barnebølgen, Solheim-sprinten og Lofotpost-mila for de som ønsket å løpe på tid, eller rett og slett en tur rundt Osan - ene og alene for turen sin del.

I sterk kontrast til en fantastisk høstdag innhyllet i solskinn og skarp høstluft dagen før, dristet 176 påmeldte seg ut i de relativt våte løypene. Unge og eldre, med stort eller ikke like stort konkurranseinstinkt, tok deltakerne fatt på oppgaven lørdag formiddag, med start og målgang på Svolvær torg.

Spurtslo løpekongen

I herreklassen endte et jevnt løp med sluttspurt på oppløpet, og den lokale løperen Hallvard Schjøllberg ble spurtslått av 13-åringen Johan Nordeng fra Alsvåg.

 – Jeg hang meg på han, og satset på å slå han i spurten! sa den ferske vinneren, og lover han er klar til neste år også.

Trimkarusell

I kvinneklassen ble vinneren Synne Øien Johannessen (18 år) fra Stokmarknes, som slo sin egen rekord fra i fjor.

Adwice-karusellen har pågått siden 10.mai, og årets Våganbølge representerte det siste løpet i trimkarusellen anno 2016. I et løp for alle, var det selvfølgelig også medaljer til alle, premier til klassevinnerne i konkurranseklassene, og ekstrapremier trukket på startnummer.

Vant penger fra Lofotposten

I tillegg, som en ekstra gulrot, var alle deltakere over 16 år med på trekningen av en pengepremie på 5.000 kroner fra Lofotposten. I år ble den heldige vinneren Kemal Teman Bedru.

Les også: – Det er et utrolig flott familiearrangement, som for oss har blitt en tradisjon

Les også: – Vi har ikke høy tights-faktor!

SE BILDESERIE:

Bildeserie

Våganbølgen 2016

 


Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android