Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestart for Lamholmenfestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

Både artister, værguder og publikum leverte varene på Lamholmen fredag.

Aldri før har det vært flere folk på Lamholmen i Svolvær. I et strålende vær tok over 2000 mennesker turen over brua til den lille øya i Svolvær havn fredag kveld.

Allerede da Abalone Dots gikk på scenen klokka 18.00 fredag hadde folk fra fjern og nær funnet veien over brua til Lamholmen i Svolvær. Folkevandringen fortsatte utover kvelden, og i takt med at publikum vokste seg større, steg stemningen.

Da ringrevene i rockebandet Return avsluttet med slageren "Bye Bye Johnny" kunne man ane konturene av det var en skikkelig festaften i emning.

Kvarteret etter overtok Sondre Justad stafettpinnen og satte fyr på Lamholmen. Lofotværingen som har tatt musikk-Norge med storm de siste årene hadde publikum med seg fra start til slutt. Godt hjulpet av et meget dyktig band leverte unggutten musikalske høydepunkter på rekke og rad.

Les også: – Veldig glad for at jeg sa ja til å bli med 

Under "Bli hos mæ" virket hele Svolvær og synge med, før Justad dro opp stemningen med flere av sine mer fartsfylte hits, hvor han attpåtil dro til med et "stage dive" fra scenegjerdene. Avslutningsnummeret "Riv i hjertet" var et verdig punktum på en heidundrende konsertopplevelse.

Les også: Årets Borgfjæring og Norges musikkjæledegge

Dermed ble det ingen enkel oppgave for sistemann ut, Halvdan Sivertsen å toppe sin forgjenger, men Halvdan leverte som forventet varene. "Æ ælska Lofoten!" sa den folkekjære Bodømannen idet han entret scenen. Like etterpå dro han publikum i gang på allsang med "Venna for livet", før det virkelige startskuddet gikk med "Tenne på musikk". Derfra og ut var det bunnsolid.

Se også:

Bildeserie

Bildeserie fra Lamholmen

- Vi har fått en drømmestart på helga. Billettsalget er det beste vi noen gang har hatt, i tillegg ser publikum ut til å storkose seg, stråler pressesjef i Lamholmenfestivalen Oddrun Glad.

- Dette lover kjempegodt før morgendagen, slår hun fast.

Lofotposten kommer tilbake med mer fra Lamholmenfestivalen.

Kommentarer til denne saken