Innsjekkingen skulle starte klokken 16 onsdag for Nordic Harley Days 2016 som arrangeres av Harley Owners Group - Arctic Chapter og Harley Davidson.

Les også. – Her blir det stor folkefest

Men allerede tidlig var det trøkk i køen i innsjekkinga der blant annet Vibeke-Marie Bernhoff og Per Kristian Helgesen holder orden på de forhånds-innsjekkede deltakere.

- Det er kjempetrøkk, slår de fast.

- Vi skulle åpne innsjekkinga fire, men måtte åpne halv fire, sier Bernhoff og forteller at flere har vært veldig tidlig ute i Svolvær.

De har allerede tatt i mot folk fra flere land og forteller at det er trivelige folk alle som en.

Treffet som åpnet onsdag pågår helt fram til søndag med musikk, salgsboder, turer, parade og mye mer. Torget er hovedbase og her blir det konserter, liv og røre under hele treffet.

Inne på treffområdet er en gjeng fra Rogaland blant de som har kommet tidlig onsdag. De mener treffet er en god mulighet til å treffe likesinnede i MC-miljøet og motorsykkelfolk fra mange land.

De har forventninger om et morsomt treff.

- Her treffer vi gode venner, har det kjekt og drikker øl, konkluderer Thore Larsen fra Suldal, Terje Garpestad fra Egersund, Odd Helge Njærheim fra Jæren og Ingve Tjessem fra Ålgård fornøyde.

Tjessem forteller at han har kjørt 420 mil før treffet i Svolvær og kom ned til Lofoten fra Finnmark.

Men det er flere på treffet som har kjørt langt og lenger enn langt. Inne på treffområdet står også Johnny Aagesen og René Elley fra København som også nettopp har kommet til Lofoten.

- I dette rike oljelandet kunne man hatt ordentlig asfalt, slår Elley fast og mener også det er ganske høye priser i Norge.

- Men ellers er det flott, sier Elley og forteller at man kjørte fra Danmark torsdag.

Det internasjonale treffet byr ellers blant annet på en lang parade som starter fra rullebanen på flyplassen lørdag. Dessuten legges det opp til at deltakerne skal kunne komme seg ut på guidede turer blant annet til Trollfjorden i løpet av treffet.

Det blir også arrangert fellestur blant annet til vikingemuseet på Borg og Laukvik. Treffet avsluttes søndag klokka 12 med avgang for en "post-ride" til Nordkapp.

Les også: Skal spille for Harley-folket

Les også: Kjøpte motorsykler til over en million kroner

Les også: Feirer 30 år med Harley-syklene