Nettfenomenet Rytmeguttene: - Enten ler folk av oss eller så ler de med oss

Rytmeguttene Marius Vesteraa og Kristoffer Aune Kostveit.

Rytmeguttene Marius Vesteraa og Kristoffer Aune Kostveit. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Marius Vesteraa (22) fra Svolvær har sammen med Kristoffer Aune Kostveit (26) lagt ut på "en reise" på Instagram der de under navnet @Rytmeguttene publiserer dansevideoer litt utenom det vanlige.

Natt og Dag har beskrevet det guttene driver med som en "kamp for å normalisere unormal dansing".

Og hva er "unormal dansing"?

- Vi sier av og til at striptease + boogie woogie = Rytmeguttene, forteller Marius Vesteraa til Lofotposten og utdyper:

- Unormal dans er alle de bevegelsene du alltid omgir deg med, men ikke tør å ta med ut på dansegolvet  - og i hvertfall ikke ut i samfunnet.

| Tor Endresen - Café Le Swing

En video publisert av Marius og Kristoffer (@rytmeguttene)

På halvannen måned har de fått nærmere 2.300 følgere på Instagram. Marius sier Rytmeguttene er 110% seriøse.

- Folk reagerer på to forskjellige måter; enten ler de av oss eller så ler de med oss. Vi setter like stor pris på begge deler, sier han.

Skjønte de hadde gull

Prosjektet startet med at de to kompisene filmet hverandres dansing i Oslos gater og uteliv, og de delte det på sine private Snapchat-kontoer. De lagret klippene og etter ett års tid begynte det å bli trangt om lagringsplassen på mobilene til karene. Da bestemte de seg for å lage en åpen instagramkonto og publisere videoene der.

- Vi forsto raskt at det ikke bare var våre nærmeste som ville følge danseeventyret vårt, for etter en ukes tid hadde vi allerede over 600 følgere, forteller Marius.

Trender

Danserne var imidlertid ikke fornøyde med kvaliteten på opptakene, og dermed begynte de fra scratch og lagde nye opptak. Da guttene var på Trænafestivalen nylig, ble artisten Astrid S med på en video:

feat @astridsofficial

En video publisert av Marius og Kristoffer (@rytmeguttene)

Også andre kjendiser har fattet interesse for Rytmeguttene. Lofotens egen Sondre Justad er en av dem.

- Han er en nær venn av oss begge og har fulgt oss siden glansdagene på Snapchat. Vi lagde en video der vi danset til låta hans "Tida vi bare va" og tok det som en selvfølge at han også skulle publisere den på sin instagramkonto. Det ha oss 500 nye følgere. Vi ga ham tre tilbake, forteller Vesteraa.

Herregud, favorittduoen min, @rytmeguttene har laget video til #tidavibareva. Takk for alle bidrag hittil!

En video publisert av Sondre Justad (@sondrejustad)

Hvem er neste drømmegjest?

- Vi spurte Rein Alexander, men han skrøt av oss og lo seg til et "neitakk". Andre ønsker er selvfølgelig Tande P og våre drømmedamer Kari J. og Kari B., avslører Vesteraa.

Slår seg løse

Marius jobber som frilans videofotograf, og figurerer i videoene. Rytmeguttene mener Marius har "særs god fysisk kontroll og en nær og varm tilstedeværelse hvor han enn er" og videre "Marius kan kanskje virke beskjeden, men han er alltid den som får jentene til å skrike etter mer dans".

Makker Kristoffer Aune Kostveit bekrives som en "to meter høy livsnyter og psykologistudent fra Rauland i Telemark", med "en formidabel sosial kapasitet og er av den sensuelle skole, med føttene sterkt planta på jorda".

Ifølge dem selv utfyller de hverandre ved at Kristoffer viser sensuelle rolige og svaiende bevegelser, er Marius rask på foten og uforutsigbar.

| Ini Kamoze - Here Comes the Hotstepper

En video publisert av Marius og Kristoffer (@rytmeguttene)

Trenger du å se enda mer unormal dans som er helt normal: Rytmeguttene på Instagram

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken