Lofoten High5 håper alle - utenom stormen - kommer!

Stein Alsos er en av initiativtakerne til High5 som arrangeres for andre gang denne helga.

Stein Alsos er en av initiativtakerne til High5 som arrangeres for andre gang denne helga. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I helga går Lofoten High5 av stabelen i Svolvær. Styret håper at historien ikke gjentar seg, og at uværet uteblir under årets løp.

DEL

3. september er det klart for det spektakulære toppturløpet som tar utgangspunkt i fem fjelltopper som alle kan ses fra Svolvær torg. Lofoten High5 arrangeres for andre gang i år, og i år, som i fjor, er arrangørene klare for å ta imot de 170 påmeldte med åpne armer.

– Veldig mange av de påmeldte kommer tilreisende, fra blant annet Haugesund og Tromsø for å nevne noen få, sier Gry Falch-Olsen, som er med i styret.

– Vi har jobbet med dette i et helt år nå, og knyttet til oss 50 frivillige som vil være plassert i løypa. Vi er godt skodd til å ta imot alle.

Alternativ uværsløype

De fem toppene som skal bestiges er Fløya, Blåtinden, Tuva, Kongstinden og Tjelbergtind. I tillegg har arrangørene alternative familieklasser: I High2 skal Tjeldbergtinden og Kongstinden bestiges, og i High3 er det Fløya, Blåtinden og Tuva.

I fjor ble arrangementet offer for en storm som gjorde at ting ikke gikk helt etter planen.

– Vi kunne ikke gjennomføre High5 slik vi hadde tenkt i fjor. Deltakerne fløy bokstavelig talt over Fløya. Vi ber til værgudene om bra vær i år, og satser på at vi kan gjennomføre som planlagt, sier Falch-Olsen.

Til tross for ønsket om fint vær, har styret forberedt seg på et lignende tilfellet som i fjor.

– Vi har pekt ut ei alternativ uværsløype i et lavere terreng. Dette er plan B, og vi satser på at vi slipper å bruke den, ler Falch-Olsen.

Les også: Har laget egen uværsløype

Spektakulært

Tirsdag stengte påmeldingen for konkurranseklassen, men Falch-Olsen kan meddele at det fortsatt er mulig å melde seg på i de andre klassene for dem som har lyst til å smake på Svolværfjellene.

– Vi er stolt av at vi får til å arrangere High5 for andre gang. Dette er et dugnadsarrangement, og vi er avhengig av deltakeravgift og sponsorer. Vi har møtt enorm stor velvillighet i næringslivet når det gjelder å støtte opp om premier, sier Falch-Olsen.

Avslutningsvis forteller hun at hun håper så mange som mulig trekker ut i løypa for å heie fram deltakerne.

– Det blir ikke noe tracking på deltakerne, men vi oppdaterer på Facebook underveis. Vi regner med at de som er med i konkurranseklassen er på torget litt før klokken 12.

– Utover dette kan både publikum og deltakere forvente seg et gjennomført arrangement i spektakulære omgivelser, og en entusiastisk stab både før, under og etter selve løpet.

Her er bildeglimt fra fjorårets arrangement:

Les også: Lader opp til High5 med felles fjellturer

Les også: Lofoten High5 har satt påmeldingsfrist og tak på antall deltakere

Les også: Bevilger 10.000 til merking av stier

Les også: Topptips fra fysioterapeuten som har testa high5-løypa

Les også: Verdensmester skryter av highfive-løypa

I slutten av august går startskuddet for en heftig fjelltur; fem topper på en dag! Hver mandag møtes turgåere til felles trening fram mot arrangementet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags