Lofoten High5 har satt påmeldingsfrist og tak på antall deltakere

Maksgrense: Leder Gry Falch-Olsen i Lofoten High5 Svolvær 2016 sier man i år setter en maksgrense på 400 deltakere. Bak ses Fløya og Blåtind (tv) som sammen med siste fjellet Tuva utgjør den nye High3 under årets arrangement lørdag den 3. september.

Maksgrense: Leder Gry Falch-Olsen i Lofoten High5 Svolvær 2016 sier man i år setter en maksgrense på 400 deltakere. Bak ses Fløya og Blåtind (tv) som sammen med siste fjellet Tuva utgjør den nye High3 under årets arrangement lørdag den 3. september.

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor forstyrret værgudene så til de grader generalprøven til Lofoten High5. Derfor har arrangøren flyttet løpet til 3. september i år, da man håper på ei flott lofothelg.

DEL

Leder Gry Falch-Olsen sier at alt så langt har Lofoten High5 Svolvær 2016 fått 30 påmeldte.

– Arrangøren har i år kommet til at vi vil sette ei øvre grense på 400 deltakere, og det av sikkerhetshensyn. I fjor deltok 215 personer tross storm og regn.

– Vi har også satt fristen for å melde seg på til 1. juli i år, så nå er det først til mølla for dem som vil delta, sier Falch-Olsen.

I fjor gjorde værgudene at man måtte gjennomføre et ganske redusert arrangement, men i år håper man å få arrangementet gjennomført i sin fulle bredde slik planlagt.

Les også: Lofoten High 5 har funnet ny dato

Klassene:

Start og mål er på Svolvær torg.

Løpet/turen har fire klasser:

  • High5 Competition (konkurranseklasse): Toppene Fløya, Blåtinden, Tuva (Nattmålatuva), Kongstinden og Tjeldbergtinden. (Ca. 20 km og 2000 høydemeter). Konkurranseklassen har fellesstart kl. 09.00. Med tidtaking for deltakerne i denne klassen.
  • High5 Hiking (trim uten tidtaking): Toppene Fløya, Blåtinden, Nattmålatuva (Tuva), Kongstinden og Tjeldbergtinden. (Ca. 20 km og 2000 høydemeter). Ikke tidtaking.
  • High 2 (familieklasse uten tidtaking): Toppene Tjeldbergtinden og Kongstinden (ca. 750 høydemeter)
  • High3 (ny familieklasse uten tidtaking): Toppene Fløya, Blåtinden og Tuva (Nattmålatuva) (1000 høydemeter).

Les også: Heftig High Five

Man har også laget ei alternativ løype i tilfelle uvær, der Fløya og Blåtinden erstattes av Hans Meyerfjellet og Ørnhaugen.

Man trenger også i år rundt 30 frivillige, hovedsakelig som vakter langs løypene, samt at hovedsponsor savnes. Folk bes melde seg på facebooksiden.

– Dette skal være ei aktiv eventyrhelg for alle som vil delta, også for publikum. I fjor kom faktisk seks av ti deltakere fra hele landet ellers, og vi tror dette skjer også i år, så vi gleder oss til å være vertskap for alle.

Og hun sier at løypene i fjellene nå er snøfrie, og klare for trening. Og løypene er glimrende sommerturer for alle!

Gjensyn med bildene fra 2015:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags