Doblet antall søkere fra i fjor: – Det viser at vi har bygd oss et godt renommé!

Pedagogisk ansvarlig, Øystein Falch Alsos og studierektor ved Lofoten reiselivfagskole, Unni Myklevoll.

Pedagogisk ansvarlig, Øystein Falch Alsos og studierektor ved Lofoten reiselivfagskole, Unni Myklevoll. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten reiselivfagskole har en dobling i antall søkere fra i fjor.

DEL

– Vi er veldig fornøyd med det. Pilen peker i rett retning for oss. Å oppleve framgang er særdeles gledelig, forteller studierektor Unni Myklevoll, som mener tallene er en klar indikator på at de gjør det rette.

– Det viser at vi har bygd oss et godt renommé. Vi scorer bra på undersøkelser blant elevene, og vi har tett kontakt med superproffe aktører i Lofoten som er med på å løfte vår profil, sier hun.

Etablert institusjon

Pedagogisk ansvarlig, Øystein Falch Alsos mener at de gode søkertallene viser at skolen har blitt en etablert utdanningsinstitusjon i landet.

– Det viser at skolen begynner å bli etablert, at vi er synlig gjennom flere kanaler, både i landsdelen og landet for øvrig.

Lofoten reiselivfagskole tilbyr høyere yrkesretta studier til reiselivs- og opplevelsesnæringene lokalt, regionalt og nasjonalt. Studiet har 25 studieplasser og er samlingsbasert. Nytt av året er at man kan søke seg inn med generell studiekompetanse.

– Generell studiekompetanse har ikke vært et av våre opptakskriterier tidligere. Det betyr at man nå har hatt muligheten til å søke seg inn uten å ha praksis fra næringen, forteller Myklevoll, som kan avsløre at de har flere søkere som har søkt seg rett inn fra videregående.

Flere lokale

Av årets 48 søkere er 17 av søkerne fra Nord-Norge. Seks av de 17 har hjemmeadresse i Lofoten.

– Vi har ikke økning på lokale studenter. Reiselivsnæringa i Lofoten har stort trykk og produksjon. Jeg tenker at det kan være at bedriftene ikke ser muligheten for å slippe sine ansatte for å ta utdanning, sier Myklevoll og understreker at de ønsker seg flere lokale søkere.

– Vi er tilgjengelig for regional næring, det er nettopp derfor vi har et samlingsbasert studieløp. Vi ønsker å utvikle kontakten. Der har vi en jobb å gjøre for å vise hva vi er og for hvem, sier Myklevoll.

Ta kontakt

Størsteparten av søkermassen har reiselivsfagskolen som førsteprioritet. Eventuelle restplasser vil bli annonsert i slutten av mai.

– Vi vil åpne et restopptak, og der er det først til-mølla-prinsippet som gjelder, forteller Falch Alsos og oppfordrer lokale søkere til å ta kontakt.

– Ta kontakt dersom du er interessert. Vi har hatt flere som har vært i kontakt med oss etter fristen, sier han.


Artikkeltags