Får lyssatt hele alpinbakken

Sjekk den Sjekken: Styremedlemmene Trygve Bjørgaas,  Siri Elise Bjørgaas, banksjef Geir Bringsli i Sparebank1NordNorge i Lofoten, leder Kjersti Eline Tønnessen Busch i Svolvær Alpinklubb, og styremedlemmene Christian Størmer og Bjørn Kirkhaug da overrekkelsen fant sted fredag i Svolvær. Foto: Knut Johansen

Sjekk den Sjekken: Styremedlemmene Trygve Bjørgaas, Siri Elise Bjørgaas, banksjef Geir Bringsli i Sparebank1NordNorge i Lofoten, leder Kjersti Eline Tønnessen Busch i Svolvær Alpinklubb, og styremedlemmene Christian Størmer og Bjørn Kirkhaug da overrekkelsen fant sted fredag i Svolvær. Foto: Knut Johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag lyste fjesene til hele styret i Svolvær alpinklubb opp. For da kom Geir Bringsli i Sparebank1 NordNorgefondet med en uventet førjulsgave til klubben.

DEL

Sjekken fra sparebankfondet hadde pålydende 75.000 kroner.

– Dette er kjærkomne kroner, kunne leder Kjersti Eline Tønnessen Busch sammen med styremedlemmene Trygve og Siri Elise Bjørgaas, Christian Størmer og Bjørn Kirkhaug slå fast da overrekkelsen fant sted fredag i Svolvær.

Banksjef Geir Bringsli, som sammen med familien er en vanlig bruker av bakken, sier det dugnadsarbeidet som er gjort, fortjener en påskjønnelse. Han sier at da søknaden kom innen 1. oktober, fant Sparebankfondet all grunn til å innvilge denne.

– Dette er et aktverdig formål som kommer både barna, foreldre og besteforeldre til gode.

– En stor dugnadsgjeng gjør en fantastisk innsats for å oppgradere og vedlikeholde bakken, sier banksjef Geir Bringsli.

– Disse pengene kommer kjempegodt med, og gjør det mulig for oss å kjøpe inn resten av lysutstyret som kompletterer hele alpinbakken med belysning, sier styreleder Kjersti Eline Tønnessen Busch.

Hun sier at gaven vil bety at også de delene av bakken som ikke er brattest, nå vil bli kjørbar også når mørket faller på, noe mange eldre kjørere som ikke prøver seg på de bratteste partiene, vil glede seg over.

Ikke minst har det å ha fått ny vei ferdig inn til bakken, gjort alt med dugnad mye lettere. Så i hele høst har det vært et enormt dugnadsarbeid i alpinbakken i Kongstinden.

– Å få komplett belysning blir å krone alt dugnadsarbeid, og få en komplett alpinbakke, sier hele styret til Lofotposten.

– Bakken er nå klar for drift. Traséene er kraftig bearbeidet, snøkanon-anlegget er klart for innsats straks minusgradene kommer, og traséen ned Kløfta er vesentlig utbedret.

Selve skiheisen er vedlikeholdt og klar for bruk. Skihytta er i orden, og pensjonistene som i sin tid bygget Viggo-bua, har i hele høst pusset opp denne slik at den framstår som ny.

Og den 9. mars neste år skal Svolvær Alpinklubb lage en tilstelning for å hedre alle støttespillerne som gjennom hele alpinbakkens historie har bidratt, sier styret i Svolvær Alpinklubb.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags